Hoe kan ik kwijtschelding aanvragen?

Voor het aanvragen van kwijtschelding heeft u een kwijtscheldingsformulier nodig. Aangezien wij en het Hoogheemraadschap een samenwerkingsverband hebben op het gebied van kwijtschelding kunt u dit formulier aanvragen bij ons of bij het Hoogheemraadschap. Ook kunt u het formulier afhalen op het gemeentehuis of wij kunnen het u toesturen.

Zorgt u er voor dat alle benodigde stukken bij de aanvraag zitten en dat het formulier volledig is ingevuld. Het verzoek kan ingediend worden bij ons of bij het Hoogheemraadschap.

Wij raden u aan om kwijtschelding zo spoedig mogelijk na ontvangst van de aanslag aan te vragen. U voorkomt hiermee dat er kosten worden gemaakt voor de invordering. Eventuele kosten voor aanmaning en dwangbevel worden niet kwijtgescholden. Deze kosten moeten gewoon worden betaald.

Wanneer kom ik in aanmerking voor kwijtschelding?

Als u een inkomen hebt rond het minimum dan komt u misschien in aanmerking voor kwijtschelding. Of u daadwerkelijk kwijtschelding krijgt, beoordelen wij aan de hand van uw vermogen en uw inkomen. Ook de gezinssamenstelling is van belang bij de aanvraag.

Voor welke belasting kan ik kwijtschelding aanvragen?

U kunt voor de afvalstoffenheffing en rioolrechten kwijtschelding aanvragen.

Contact

Publieksbalie

Molenvaart 67​
1761 AB Anna Paulowna
t: 088-321 5000
f: 088-321 5999

Openingstijden

Vragen?

Gebruik het contactformulier

Postadres

Postbus 8
1760 AA Anna Paulowna

Hollands Kroon in social media