Ik ga in de loop van dit jaar verhuizen, heb ik dan recht op vermindering van de aanslag?

Als u uit onze gemeente vertrekt, moet u zich melden bij uw nieuwe gemeente. Zij zorgen ervoor dat u wordt ingeschreven in de nieuwe gemeente en uitgeschreven uit de oude gemeente. Deze wijziging wordt ook door gegeven aan de afdeling Belastingen. De afdeling Belastingen vermindert de aanslag gemeentelijke belastingen die betrekking hebben op het gebruik. U hoeft dan alleen te betalen voor de maanden dat u in onze gemeente woonde. U krijgt hiervan bericht, u hoeft dit niet zelf aan te vragen.

Voor de onroerende zaakbelasting geldt dat de situatie op 1 januari bepalend is. Wie op 1 januari eigenaar is, krijgt de aanslag onroerende zaakbelasting en moet deze in zijn geheel betalen. Bij verkoop van de woning wordt het bedrag van de onroerende zaakbelasting gewoonlijk verrekend met de nieuwe eigenaar. Dit regelt de notaris.

Bij niet-woningen wordt ook onroerende zaakbelasting geheven voor het gebruik. Ook hiervoor geldt dat de situatie op 1 januari bepalend is. Als u in de loop van dit jaar geen gebruiker meer bent van een pand, moet toch voor het hele jaar de onroerende zaakbelasting betaald worden.

Contact

Publieksbalie

Molenvaart 67​
1761 AB Anna Paulowna
t: 088-321 5000
f: 088-321 5999

Openingstijden

Vragen?

Gebruik het contactformulier

Postadres

Postbus 8
1760 AA Anna Paulowna

Hollands Kroon in social media