Ik wil bezwaar maken tegen de aanslag gemeentelijke belastingen

Niet tegen tarieven

Tegen de tarieven van de verschillende belastingaanslagen kunt u geen bezwaar maken.

Wel tegen de aanslag zelf

Bent u het niet eens met de aan u opgelegde aanslag(en) en overweegt u bezwaar te maken? Neemt u dan eerst telefonisch contact op met het team belastingen. Wij geven graag extra uitleg of advies over uw persoonlijke situatie. U bereikt ons op het nummer 088-321 5000.

Daarnaast kunt u via de link WOZ/belastingen op de website van Hollands Kroon een formulier opvragen waarin u verzoekt om te worden gebeld.

Bezwaar indienen

Wilt u daarna toch bezwaar indienen, dan kunt u binnen zes weken na dagtekening van de aanslag een bezwaarschrift indienen. Let op: u kunt geen bezwaar indienen per email.

Het bezwaar moet het volgende bevatten:

  • aanslagnummer,
  • waartegen u bezwaar maakt en de reden,
  • uw naam en adres,
  • de datum en
  • uw handtekening.

Maakt u bezwaar voor iemand anders, stuur dan een machtiging mee. Laat ook weten op welk telefoonnummer wij u kunnen bereiken. Na ontvangst van uw bezwaar ontvangt u van de gemeente een ontvangstbevestiging.

Betalen

Ook als u bezwaar maakt, moet de aanslag binnen de op de aanslag vermelde termijnen worden voldaan. Blijkt na behandeling van uw bezwaar dat de aanslag te hoog was, dan wordt het te veel betaalde bedrag inclusief coulancerente aan u terug betaald.

Contact

Publieksbalie

Molenvaart 67​
1761 AB Anna Paulowna
t: 088-321 5000
f: 088-321 5999

Openingstijden

Vragen?

Gebruik het contactformulier

Postadres

Postbus 8
1760 AA Anna Paulowna

Hollands Kroon in social media