Ik wil een taxatieverslag ontvangen

Iedereen die een WOZ-beschikking heeft ontvangen, kan via deze site een taxatieverslag opvragen met DigiD of voor bedrijven met het aanslagnummer en -bedrag. Want één van de doelstellingen van de Wet WOZ is duidelijkheid. Zo moet een gemeente een belanghebbende inzicht kunnen geven in de opbouw van de taxatie.
Het taxatieverslag van een onroerende zaak bevat de aanduiding van het object en de kadastrale gegevens. Ook ziet u enkele kenmerken die van groot belang zijn voor de waardebepaling. In ieder geval vermeldt het taxatieverslag de aard van het object (het type woning), het bouwjaar en de grootte van het object. Waar nodig bevat het verslag ook bijzondere kenmerken die van belang zijn voor de waardebepaling. Verder geeft het taxatieverslag inzicht in de aansluiting op de markt. Bij woningen worden daarom de verkoopprijzen (of eventueel de vastgestelde waarden) van enkele vergelijkbare woningen aangegeven.
N.B.: een taxatieverslag is geen taxatierapport zoals u van een makelaar zou ontvangen. Een taxatieverslag bevat de gebruikte gegevens voor de WOZ-taxatie.
 

Contact

Publieksbalie

Molenvaart 67​
1761 AB Anna Paulowna
t: 088-321 5000
f: 088-321 5999

Openingstijden

Vragen?

Gebruik het contactformulier

Postadres

Postbus 8
1760 AA Anna Paulowna

Hollands Kroon in social media