Wie krijgt een beschikking?

Vanaf 2016 ontvangt een ieder die eigenaar en/of gebruiker is van een object een beschikking, dus ook de gebruiker van een woning. Met ingang van oktober 2015 speelt de WOZ-waarde namelijk een grotere rol bij het bepalen van de maximale huurprijs van woningen. Dat is voornamelijk het geval bij huurwoningen in de gereguleerde sector (bijvoorbeeld Woningbouwverenigingen). Voor meer informatie: raadpleeg uw verhuurder of ga naar www.huurcommissie.nl.

Als belanghebbende voor het eigendom wordt gezien degene die het genot heeft krachtens eigendom, bezit of beperkt recht. Dit houdt in dat als een beperkt recht rust op een zaak (bijvoorbeeld vruchtgebruik, opstalrecht of erfpacht) de beperkt gerechtigde als belanghebbende wordt gezien. Voor de verzending van de beschikking voor het eigendom wordt uitgegaan van de gegevens die geregistreerd staan bij het Kadaster. Bij de verzending van de beschikking voor het gebruik van bedrijfspanden wordt door de gemeente periodiek inlichtingenformulieren aan de eigenaren gezonden ter controle.

Er kan maar één persoon worden aangewezen als eigenaar of gebruiker voor toezending van de WOZ-beschikking. Als er meerdere eigenaren of gebruikers zijn dan wijst de gemeente één van hen aan als belanghebbende.

Contact

Publieksbalie

Molenvaart 67​
1761 AB Anna Paulowna
t: 088-321 5000
f: 088-321 5999

Openingstijden

Vragen?

Gebruik het contactformulier

Postadres

Postbus 8
1760 AA Anna Paulowna

Hollands Kroon in social media