Participatiewet: Mogelijkheden voor werkgevers

Er zijn voor werkgevers enkele varianten om personeel ‘in dienst te nemen’:

  • participatieplek
  • werkervaringsplek
  • proefplaatsing
  • regulier arbeidscontract/ flex

De accountmanagers vertellen u hier graag meer over.

Nadat u uw vacature heeft gemeld aan ons, stellen wij u binnen twee werkdagen op de hoogte of wij een geschikte kandidaat hebben voor uw vacature. Over het algemeen bestaat ons bestand uit laag- tot en met middelbaar opgeleide mensen. In samenwerking met het Werkgeversservicepunt beschikken wij over een breed bestand uitlopend tot HBO en universitair niveau opgeleide mensen. Als werkgever is het zeker de moeite waard om eens te informeren bij de accountmanagers.

Ook op zoek naar vrijwilligerswerk

Voor de groep cliënten met een matige afstand tot de arbeidsmarkt en/of een verminderde belastbaarheid, bieden de gemeenten Hollands Kroon en Schagen een ‘groeiprogramma’ aan. Dat bestaat meestal uit het opdoen van werkervaring bij een participatie- en/of werkervaringsplaats voor minimaal 3 tot maximaal 6 maanden. Daarmee doet deze groep mensen relevante werkervaring en structuur op, arbeidsritme en werknemersvaardigheden. De ontwikkeling, inzet en houding van de cliënt wordt regelmatig gemonitord door middel van coaching en evaluatiegesprekken op de werkplek. Deze werkervaringsplaatsen zijn ondergebracht bij een netwerk van organisaties die lokaal, sociaal en maatschappelijk (non-profit) actief zijn.

Ook kan het nodig zijn dat een fysiek activeringsprogramma bijdraagt aan het verhogen van de belastbaarheid. Soms is doorverwijzing voor specifieke psychische hulp nodig.

Tijdens de coaching en evaluatiegesprekken wordt speciaal gelet op wat nog nodig is om het doel van betaald werk te bereiken en welke belemmeringen nog in de weg staan. Speciaal voor deze groep mensen heeft de gemeenten Hollands Kroon en Schagen een consulent sociale activering. Zij is dan ook altijd op zoek naar lokale sociaal maatschappelijke organisaties (non-profit) voor vrijwilligerswerk.

Contact

Publieksbalie

Molenvaart 67​
1761 AB Anna Paulowna
t: 088-321 5000
f: 088-321 5999

Openingstijden

Vragen?

Gebruik het contactformulier

Postadres

Postbus 8
1760 AA Anna Paulowna

Hollands Kroon in social media