Hoe ziet het proces eruit? Het Kippenhok

Procedure:

Bestemmingsplanprocedure

Toelichting:

In de situatie van “Het Kippenhok” wordt er een bestemmingsplanprocedure doorlopen en is door de raad een coördinatiebesluit genomen. Een coördinatiebesluit heeft tot gevolg dat alle benodigde vergunningen tegelijkertijd worden voorbereid in ter inzage gelegd. De procedure voor het bestemmingsplan is hierbij leidend.

Een bestemmingsplan kent drie fases:

  1. Voorontwerpfase; De eerste fase betreft het voorontwerp. In de voorontwerpfase overlegt de gemeente met diverse (overheids)instanties. Deze fase wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2012 doorlopen. Aan de hand van de binnengekomen reacties wordt het voorontwerpbestemmingsplan aangepast tot een ontwerpbestemmingsplan.
  2. Ontwerpfase; De ontwerpfase is de tweede fase van de bestemmingsplanprocedure. Vervolgens wordt het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende ontwerpvergunning(en) voor een periode van zes weken ter inzage gelegd. Wij schatten in dat dit eind dit jaar begin volgend jaar zal gebeuren. In deze periode mag iedereen een zienswijze op het plan dienen. De gemeenteraad neemt daarna een besluit over de vaststelling van het bestemmingsplan en betrekt hierbij alle binnengekomen reacties. Het resultaat van het besluit van de raad wordt vastgelegd in definitieve versie van het bestemmingsplan.
  3. Bestemmingsplanfase; Belanghebbenden die zich niet in het raadsbesluit kunnen vinden en eerder een zienswijze hebben ingediend kunnen beroep instellen. De rechter toetst dan of de gemeente op een juiste wijze tot het besluit is gekomen. 

Contact

Publieksbalie

Molenvaart 67​
1761 AB Anna Paulowna
t: 088-321 5000
f: 088-321 5999

Openingstijden

Vragen?

Gebruik het contactformulier

Postadres

Postbus 8
1760 AA Anna Paulowna

Hollands Kroon in social media