Grafteken 220, begraafplaats Barsingerhorn

Graf Kater Begraafplaats Barsingerhorn

Houten grafteken, vervaardigd in 1903, bestaande uit een los in de grond gestoken plank uit een stuk, met inscriptie en boven uitlopend in een spits en twee eenvoudige hoek beëindigingen. De bovenkant bezit afdekplaat noch kroonlijst. Het grafteken draagt de in kapitaal en onderkast gestelde inscriptie:
" HIER RUST!! PIETER KATER Gz/ overl 5 sept 1903/ in den ouderdom van/ 68 jaren en 9 maanden// EN // NEELTJE SMIT/ Echtgenoote/ VAN/ P. KATER Gz./ overl: 1 dec: 1914./ in den ouderdom van/ ruim 77 jAren."


Pieter Kater was bij zijn leven arbeider. Het echtpaar Kater-Smit had een zoon Cornelis Kater, die veehouder was. De Algemene Begraafplaats te Barsingerhorn werd omstreeks 1872 in gebruik genomen. Van de houten graftekens die in Barsingerhorn en omgeving veelvuldig voorkwamen, zijn slechts enkele exemplaren in situ overgebleven. Dergelijke houten graftekens markeren de graven van minder welgestelde personen en families, wier nabestaanden geen geld konden opbrengen voor een gedenkplaat uit natuursteen. Het grafteken is een van de drie houten tekens die nog op de begraafplaats van Barsingerhorn aanwezig zijn.

Contact

Publieksbalie

Molenvaart 67​
1761 AB Anna Paulowna
t: 088-321 5000
f: 088-321 5999

Openingstijden

Vragen?

Gebruik het contactformulier

Postadres

Postbus 8
1760 AA Anna Paulowna

Hollands Kroon in social media