Wieringerwerf Agriport A7, Bestemmingsplan Datacenter

Het vigerende bestemmingsplan ‘Agriport A7 Bedrijventerrein agribusiness en logistiek’ maakt de ontwikkeling van het datacenter niet mogelijk, omdat deze gronden bestemd zijn voor bedrijven gericht op agribusiness en logistiek. Dit bestemmingsplan wordt opgesteld om een ruimtelijk kader te scheppen en de realisatie van het datacenter mogelijk te maken.

 

Datacenters koppelen aan kassen

Parthenon Data Centers B.V. is een nieuwe onderneming die zich bezighoudt met het ontwerpen en bouwen van datacenters die gekoppeld zijn aan kassen. Deze symbiotische koppeling zorgt ervoor dat het milieu minder wordt belast door middel van wederzijdse energie uitwisseling en hergebruik van onder andere CO2 tussen datacenter en kas.

 

Verwerken digitale informatie

Doel van het datacenter is het opslaan en verwerken van digitale informatie. Agriport A7 is hiervoor een zeer geschikte locatie. Agriport A7 biedt voldoende ruimte voor het realiseren van een dergelijke ontwikkeling maar is daarnaast een unieke locatie in verband met de beschikbaarheid van benodigde elektriciteit, het digitale netwerk en de verwerking van vrijkomende warmte. Plaatsing van het datacenter binnen Agriport A7 vormt een unieke schakel tussen kassen en energievoorziening.

 

Combinatie biedt kansen

De combinatie van Agriport A7 en het datacenter biedt kansen om de duurzaamheid in beide bedrijfstakken te versterken. In dit opzicht is het een goede kans om de CO2-productie te besparen en het klimaatprobleem te verkleinen. Daarnaast vormt de ontwikkeling van het datacenter een impuls voor regionale bedrijventerreinen omdat toeleveranciers en onderhoudsbedrijven zich in de regio zullen vestigen. Het datacenter biedt een goede mogelijkheid voor kennisontwikkeling en de kans is reëel dat werknemers, voornamelijk hoger opgeleiden, zich zullen vestigen in de Wieringermeer.

 

Contact

Publieksbalie

Molenvaart 67​
1761 AB Anna Paulowna
t: 088-321 5000
f: 088-321 5999

Openingstijden

Vragen?

Gebruik het contactformulier

Postadres

Postbus 8
1760 AA Anna Paulowna

Hollands Kroon in social media