Achtergrondinformatie duurzaam wagenpark

Onderzoek naar nieuw wagenpark

Met de vorming van de nieuwe gemeente verandert er veel aan de inzet van de bedrijfsvoertuigen. De oude voertuigen voldeden niet meer aan de gevraagde inzet. Daarnaast waren veel voertuigen verouderd wat zorgde voor hoge onderhoudskosten en brandstofverbruik. Bovendien zorgden de oudere voertuigen voor meer vervuiling en uitstoot wat nadelig is voor de luchtkwaliteit. In opdracht van de gemeente deed WEL Mobiliteit onderzoek naar een nieuw, functioneel en duurzaam wagenpark. Hierbij is rekening gehouden met de uitstoot van voertuigen, functionaliteit voor de werkzaamheden, duurzaamheid en wensen van medewerkers.

Gekozen duurzame bedrijfsvoertuigen

Gekozen is voor tien bedrijfsvoertuigen die het label Euro VI hebben. Dit is een norm die staat voor de schoonste en meest duurzame motor op de markt. Daarnaast zijn er vier bedrijfsvoertuigen die rijden op CNG (groengas). Dit is een van de meest schone brandstoffen die er bestaat. CNG voertuigen stoten geen roet en fijnstof uit, zijn stil en stoten veel minder CO2 en stikstofdioxide uit dan benzinevoertuigen. Ook kunnen medewerkers van de gemeente sinds kort kiezen om zich per elektrische scooter te verplaatsen. De gemeente beschikt over twee scooters.

duurzaam wagenpark

Investering in de toekomst

De aanschaf van de voertuigen levert een grote reductie in kosten op die alleen maar groter wordt in de komende jaren. Daarnaast voorkomt de inzet van de nieuwe voertuigen verspilling doordat alle nieuwe voertuigen geheel zijn afgestemd op de werkzaamheden in de gemeente van nu. Met deze voertuigen draagt de gemeente bij aan een duurzame en gezonde omgeving.

Hieronder een tijdpad voor de vervanging van de bedrijfsvoertuigen. Hier kan de gemeente van afwijken als de technische levensduur nog niet is bereikt of de functionaliteit wijzigt.

Verder naar

Contact

Publieksbalie

Molenvaart 67​
1761 AB Anna Paulowna
t: 088-321 5000
f: 088-321 5999

Openingstijden

Vragen?

Gebruik het contactformulier

Postadres

Postbus 8
1760 AA Anna Paulowna

Hollands Kroon in social media