RSS

Bibliotheek Anna Paulowna tijdelijk dicht door verhuizing

Dit item is verlopen op 03-01-2014.

De bibliotheek in Anna Paulowna gaat verhuizen. Daarom zijn zij van 9 december 2013 tot en met 1 januari 2014 gesloten. In het nieuwe jaar gaat de bibliotheek open op een andere locatie in het dorp.

Het nieuwe adres van de bibliotheek is Molengang 148 in Anna Paulowna. Dit is het pand waar voorheen kinderkledingzaak Amazing Kids gevestigd was.

Omdat de bibliotheek verhuist naar een kleiner pand gaat een deel van de inboedel en collectie in de verkoop. Op vrijdag 20 december kunnen belangstellenden tussen 10.00 en 18.00 uur voor een klein bedrag afgeschreven boeken en andere materialen kopen. De verkoop vindt plaats op de huidige locatie, in de Ontmoeting aan de Verwachting 5 in Anna Paulowna.

Reorganisatie bibliotheken Hollands Kroon

De dienstverlening van de bibliotheken gaat in de gemeente Hollands Kroon veranderen. De vestigingen van Anna Paulowna, Niedorp en Wieringerwerf worden vanaf 2014 'onbemande bibliotheken’.

Waarom is dit nodig?

KopGroep Bibliotheken krijgt 60% minder subsidie van de gemeente. Om de bibliotheekvoorziening tóch toegankelijk te houden moet worden bezuinigd. Met onbemande bibliotheken wordt op personeelskosten bespaard.

Wat is een onbemande bibliotheek?

In deze bibliotheek is geen personeel aanwezig. De deuren gaan open met behulp van uw lidmaatschapspas. Naar buiten toe gaan de deuren automatisch open. Ook bij eventuele brand openen de deuren vanzelf. In de bibliotheek is permanent cameratoezicht. U kunt de materialen zelf uitlenen en inleveren. In de onbemande bibliotheek kunt u ook uw reserveringen ophalen.

Wat moet ik doen als ik vragen heb?

Voor mensen die persoonlijk geholpen willen worden is er één dagdeel per week een medewerker aanwezig. Verder kunt u via een vaste telefoonlijn vragen stellen aan een medewerker in een andere bibliotheek. Uiteraard bent u ook van harte welkom in alle bemande vestigingen.

Voor wie is de onbemande bibliotheek bestemd?

In de onbemande bibliotheken vindt u boeken, tijdschriften, luisterboeken en dvd’s voor volwassen leners. Voor kinderen is er een jeugdbus, die volgens een driewekelijks rooster naar alle basisscholen in Hollands Kroon gaat. Ook ouders met peuters én jeugd tot 15 jaar kunnen gebruik van deze bus maken.

Gaan de bibliotheken verhuizen?

De vestigingen in Wieringerwerf en Niedorp blijven voorlopig in het huidige gebouw. De bibliotheek van Anna Paulowna verhuist naar Molengang 148.

Wanneer zijn de bibliotheken open?

Door de onbemande bibliotheken worden de openingstijden flink verruimd. Vanaf januari kunt u iedere dag van 8.00 tot 20.00 uur terecht in onze vestigingen in Anna Paulowna, Niedorp en Wieringerwerf.

Hebt u nog andere vragen?

Andere vragen kunt u stellen aan onze medewerkers. Schriftelijke vragen of opmerkingen kunt u richten aan: [email protected]

Contact

Publieksbalie

Molenvaart 67​
1761 AB Anna Paulowna
t: 088-321 5000
f: 088-321 5999

Openingstijden

Vragen?

Gebruik het contactformulier

Postadres

Postbus 8
1760 AA Anna Paulowna

Hollands Kroon in social media