RSS

College Hollands Kroon kiest voor een andere opzet van de Poldertuin

Dit item is verlopen op 24-06-2014.

Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor om te kiezen voor een andere opzet van de poldertuin in Anna Paulowna. Het voorstel is om in samenwerking met Holland Citiflower de poldertuin de komende vijf jaar om te vormen tot een nieuw bloemenpark.

Met dit project is het de bedoeling dat de huidige poldertuin wordt omgevormd tot “Bloemenpark Hollands Kroon” waarin bloembollen, vlinder- en bijenmengsels worden afgewisseld met gazons. Het is de bedoeling dat het park na vijf jaar uiteindelijk grotendeels wordt gefinancierd door ondernemers in de regio. Het sluit dan aan bij het reeds bestaande project Kleur voor de Deur.

Beste optie

Het college moet bezuinigen op het onderhoud van de Poldertuin. Daarom heeft het college verschillende scenario’s afgewogen. De omvorming tot Bloemenpark Hollands Kroon bleek in meerdere opzichten de beste optie. Met de vele bijzondere bol- en knolgewassen is de Poldertuin nu een recreatieve trekpleister voor Hollands Kroon. Bloemenpark Hollands Kroon voldoet aan de bezuinigingsopdracht, terwijl het de recreatieve waarde behoudt.

Contact

Publieksbalie

Molenvaart 67​
1761 AB Anna Paulowna
t: 088-321 5000
f: 088-321 5999

Openingstijden

Vragen?

Gebruik het contactformulier

Postadres

Postbus 8
1760 AA Anna Paulowna

Hollands Kroon in social media