RSS

Hollands Kroon ondersteunt Carrières aan Zee

Dit item is verlopen op 27-03-2015.
logo Carrières aan zee

De gemeente Hollands Kroon heeft besloten te participeren in Carrières aan Zee, donderdag 26 maart van 10 tot 18 uur in Gebouw 66 op Willemsoord in Den Helder. Het evenement richt zich op jongeren die meer willen weten over offshore en techniek.

De organisator van Carrières aan Zee is Maritime Campus Netherlands. Het evenement richt zich op de promotie van alle offshore, energie en maritieme techniek mogelijkheden (m.b.t. opleidingen en werk) en de bewustwording van de perspectieven op het gebied van onderwijs en ondernemen bij jongeren en hun ouders. Wethouder Theo Meskers; “Hoewel het een Helders initiatief is, heeft het ook voor jongeren in Hollands Kroon een belangrijke betekenis. Jaarlijks zien wij zo’n 300 jongeren weg trekken naar de Randstad. Terwijl dichter bij huis steeds meer studie- en carrièremogelijkheden ontstaan. Het is belangrijk hen daarover te informeren en ze er kennis mee te laten maken. Dat kan op Carrières aan Zee.”

Maak kennis met

Tijdens Carrières aan Zee zijn er diverse activiteiten waarbij je als bezoeker kennis kan maken met de verschillende beroeps- en opleidingsmogelijkheden. Niet door alleen te kijken maar juist door iets te doen: bestuur een schip via een simulator, probeer eens iets te lassen, werk met pneumatiek, hoe bouw je een windmolen?, onderzoek de stroming in een sluis en nog veel meer.Carrières aan Zee richt zich specifiek op de bovenbouw van het voortgezet onderwijs HAVO, VWO, VMBO, MBO en HBO (laatste leerjaren).Ook ouders en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Meer informatie is te vinden op www.carrieresaanzee.nl.

Contact

Publieksbalie

Molenvaart 67​
1761 AB Anna Paulowna
t: 088-321 5000
f: 088-321 5999

Openingstijden

Vragen?

Gebruik het contactformulier

Postadres

Postbus 8
1760 AA Anna Paulowna

Hollands Kroon in social media