RSS

Inwoners leveren oude apparaten in en winnen nieuwe

Dit item is verlopen op 16-12-2013.

De afgelopen maanden kon een oud apparaat zomaar een nieuwe tablet, televisie, wasmachine of espressomachine opleveren.

Wethouder reikt prijzen “Lever in en win!” uit.

Om inwoners te wijzen op het belang van het recyclen van elektrische apparaten zoals spaarlampen, MP3-spelers, smartphones, laptops en stofzuigers, organiseerde de gemeente Hollands Kroon dit jaar samen met afval- en energiebedrijf HVC de campagne “Gooi niet weg, Lever in!” Onderdeel van deze campagne was onder meer de spectaculaire actie “Lever in en win!” waarbij drie inwoners uit Hollands Kroon in de prijzen vielen. Wethouder Franken reikte deze woensdag 4 december uit.

Couponactie

De couponactie was een groot succes. In alle 37 deelnemende gemeenten zijn 14.398 coupons geregistreerd. De actie heeft daarmee een respons van ruim 16%, wat erg hoog is. Hollands Kroon scoorde 1 ingeleverde coupon op elke 155 inwoners, het gemiddelde van alle 37 gemeenten was 1 op 105 inwoners.

Bij het online registreren van de coupons hebben de deelnemers ook een enquête ingevuld. Hieruit blijkt dat 96% van de inwoners voorafgaand aan de campagne aangaf te weten waar men elektrische apparaten kon inleveren, maar slechts 17% van de inwoners wist ook daadwerkelijk bij welke inzamelpunten men dit kan doen. Maar liefst 100% van de deelnemers uit Hollands Kroon geeft aan de volgende keer weer in te leveren en niet meer weg te gooien.

Meer informatie

Op de website www.gooinietweg.nl is meer informatie te vinden over het recyclen van elektrische apparaten, waaronder een filmpje waarin Sanny Verhoeven, presentatrice van SBS en RTL, in Hollands Kroon laat zien waar en waarom je oude apparaten niet weg moet gooien, maar juist moet inleveren. Via de Facebookpagina van de campagne zijn tot het eind van het jaar nog extra prijzen te winnen.

Bijna 90% van het materiaal uit oude apparaten kan weer worden gebruikt om nieuwe producten te maken, en dat is natuurlijk heel goed voor het milieu. Ook kunnen nieuwe apparaten goedkoper worden geproduceerd. Oude apparaten kunnen worden ingeleverd.

Contact

Publieksbalie

Molenvaart 67​
1761 AB Anna Paulowna
t: 088-321 5000
f: 088-321 5999

Openingstijden

Vragen?

Gebruik het contactformulier

Postadres

Postbus 8
1760 AA Anna Paulowna

Hollands Kroon in social media