RSS

Koning en koningin bezoeken Den Oever op 12 september

Dit item is verlopen op 12-09-2014.

Op vrijdag 12 september brengen koning Willem-Alexander en koningin Máxima een werkbezoek aan Den Oever. Het bezoek heeft een vrij besloten karakter. De beste plek voor het publiek om het Koninklijk paar te begroeten, is op het grasveld onder aan het fietspad van de Afsluitdijk dat grenst aan de Oostkade.

Het bezoek is onderdeel van drie werkbezoeken aan de regio. Ook Den Helder en Warmenhuizen worden bezocht. Het Koninklijk paar komt om 10.00  uur aan in Den Oever. Daar worden zij ontvangen door commissaris van de Koning, de heer J.W. Remkes en burgemeester J.R.A. Nawijn.

Presentaties over getijdenturbines & Waddenpoort Den Oever

Allereerst zullen de Koning en Koningin een presentatie krijgen van het bedrijf Tocardo over getijdenturbines. Tocardo houdt zich bezig met het opwekken van duurzame energie uit rivier- en getijdenstromen. Volgens Tocardo kan getijdenenergie een belangrijke rol gaan spelen in het totale aanbod van duurzame energievoorziening. Het voordeel van getijdenenergie is dat getijden bekend zijn en daardoor ook de aanvoer van energie.

Daarna volgt een korte wandeling over de Oostkade, gelegen in de haven van Den Oever. Hier krijgen de Koning en Koningin een toelichting over het project Waddenpoort Den Oever, onderdeel van De Nieuwe Afsluitdijk (DNA). Dit project richt zich op een duurzame economische en recreatieve groei van Den Oever. Zo wordt het aantal ligplaatsen voor de recreatievaart uitgebreid, stranden beter ontsloten, bebording aangebracht en de recreatieve voorzieningen in de havens verbeterd. Daarnaast wordt de dijk versterkt en de haven heringericht om in de toekomst ook beschermd te zijn tegen hoog water.

Publieksmoment

De Oostkade in Den Oever is tijdens het bezoek niet bereikbaar. Het moment om de Koning en Koningin toe te zwaaien is bij de aankomst op de haven om 10.00 uur en het moment dat zij vertrekken richting Den Helder om 10.45 uur. De Havenkade wordt tijdens het bezoek niet afgesloten. Verkeersregelaars houden de veiligheid in de gaten. 

Contact

Publieksbalie

Molenvaart 67​
1761 AB Anna Paulowna
t: 088-321 5000
f: 088-321 5999

Openingstijden

Vragen?

Gebruik het contactformulier

Postadres

Postbus 8
1760 AA Anna Paulowna

Hollands Kroon in social media