RSS

Nieuw stappenplan Beestenboel in zwembad De Terp

Dit item is verlopen op 09-10-2014.

De weg naar zwemdiploma A is voor jonge kinderen best lang. Dit was voor het personeel van zwembad De Terp reden om zelf een stappenplan te ontwerpen.

Zo kunnen de kinderen stap voor stap naar het A-diploma toewerken: een goede voorbereiding en tevens een leuke stimulans om de weg naar A aantrekkelijk te maken en te houden.

Informeel en speels

Het stappenplan heeft de naam Beestenboel gekregen. Ten eerste omdat de certificaten, die bij de stappen horen leuke plaatjes zijn van dieren, die kinderen aanspreken. Ten tweede, omdat het informeel en speels klinkt, wat nu net de bedoeling is. Alle kinderen kunnen eraan meedoen. Het enige wat er van de kinderen verwacht wordt, is dat ze echt proberen alles zo goed mogelijk uit te voeren. Dit mag met behulp van materiaal, de lesgever of ouder. De ouder mag tijdens iedere test-les meedoen of kijken. De kinderen sparen alle certificaten bij elkaar, die ze in een album kunnen bewaren.

Zwem-ABC

Als de leerlingen eraan toe zijn om te gaan oefenen voor het echte diploma A, zijn ze al op een leuke en speelse manier goed voorbereid om aan deze laatste stap te werken. Vervolgens kunnen ze dan doorzwemmen voor diploma B en C om het zwem-ABC compleet te maken en zo zwemveilig te raken.

Ouders zwemmen mee met hun kinderen in zwembad De Terp.

Ouders zwemmen mee met hun kinderen in zwembad De Terp.

Ga naar

Contact

Publieksbalie

Molenvaart 67​
1761 AB Anna Paulowna
t: 088-321 5000
f: 088-321 5999

Openingstijden

Vragen?

Gebruik het contactformulier

Postadres

Postbus 8
1760 AA Anna Paulowna

Hollands Kroon in social media