RSS

Nieuwe Niedorp krijgt multifunctionele sportzaal

Dit item is verlopen op 20-11-2014.
Het bestuur van Stichting Sportzaal de Snip en wethouder Frits Westerkamp tekenen de subsidieovereenkomst.
Op 26 augustus 2014 besloot het college van Hollands Kroon om over te gaan tot de bouw van een nieuwe multifunctionele sportzaal in Nieuwe Niedorp.

Hiervoor wordt een krediet aangewend van € 590.000,- dat eerder al door de gemeenteraad beschikbaar was gesteld voor vervangende nieuwbouw van gymzaal de Snip. Daarbij heeft het college een extra garantiebijdrage van € 30.000,- verleend.

Stichting Sportzaal de Snip bouwt de sportzaal en gaat kostendekkend exploiteren.

De oude gymzaal is inmiddels aan de stichting over gedragen en de vergunningen zijn verstrekt. De oude gymzaal is al gesloopt. De sportzaal wordt gebouwd achter basisschool de Snip, die het komende jaar gerenoveerd wordt. De sportzaal krijgt een duurzaam karakter door het gebruik van aardwarmte en zonne-energie. Hierdoor wordt de sportzaal volledig energieneutraal en is daarmee uniek in zijn opzet.

De zaal is een verrijking voor het sport- en beweegaanbod in Nieuwe Niedorp en omgeving.

Sporten waarvoor een sporthal te groot is, kunnen intrek nemen in de zaal. Sportvereniging Sparta die met gymnastiek en badminton al bewoner was van de oude gymzaal, krijgt een beschikking over een grotere zaalruimte. Daarbij wordt ook een kleinere sportruimte ingericht voor bijvoorbeeld streetdance en beweegactiviteiten voor ouderen. De sportzaal moet geschikt zijn voor het gebruik door onderwijsinstellingen in het kader van het bewegingsonderwijs. Basisschool de Snip gaat de sportzaal gebruiken.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met team Communicatie van gemeente Hollands Kroon. U doet dat via [email protected] of (088) 321 50 00.

Van Links naar Rechts:

Henk van de Kommer, Linda Tensen, Frits Westerkamp, Marcel Groot , Hester Goet en Jaap Jan van Essen.

Contact

Publieksbalie

Molenvaart 67​
1761 AB Anna Paulowna
t: 088-321 5000
f: 088-321 5999

Openingstijden

Vragen?

Gebruik het contactformulier

Postadres

Postbus 8
1760 AA Anna Paulowna

Hollands Kroon in social media