RSS

Pak vla wordt Donald Duck

Dit item is verlopen op 08-02-2016.
Vader en zoon gooien plastic in de afvalcontainer

Een gezin heeft gemiddeld elke week een vuilniszak vol lege blikjes, pakken en plastic verpakkingen. Door dit apart te houden, kunnen deze waardevolle grondstoffen worden hergebruikt.

Het plastic wordt geperst in balen, versnipperd, gewassen en gedroogd en verwerkt tot nieuwe plastic korrels. Hier worden nieuwe broodtrommels, bermpaaltjes en frisdrank flesjes van gemaakt. 90% van het ingezamelde plastic wordt hergebruikt.

De pakken en het blik

De pakken worden verpulverd en in warm water (50 graden) gesplitst in drie nieuwe grondstoffen: plastic korrels, papier en granulaat voor aluminium. Hiervan kunnen weer pannen en theepotten, kranten en tijdschriften, broodtrommels, bermpaaltjes en frisdrank flesjes worden gemaakt. 85% van een leeg pak wordt gerecycled.

Het blik wordt samen met staal omgesmolten. Het vloeibare staal wordt in profielen gegoten of gewalst in platen, gesneden en opgerold. De eindproducten hiervan zijn bijvoorbeeld conservenblikjes, fietsen, vliegtuigonderdelen en treinstellen. In Nederland wordt 91% van het blikafval hergebruikt.

Meer informatie is te vinden op www.indegoeiebak.nl.

Contact

Publieksbalie

Molenvaart 67​
1761 AB Anna Paulowna
t: 088-321 5000
f: 088-321 5999

Openingstijden

Vragen?

Gebruik het contactformulier

Postadres

Postbus 8
1760 AA Anna Paulowna

Hollands Kroon in social media