RSS

Zwemwater in Oude Veer is weer 'uitstekend'

Dit item is verlopen op 27-07-2015.
zwemmen in het Oude Veer

(bericht van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Zwemvereniging Oude Veer organiseert op 25 juli de 'Open Water zwemwedstrijden'. Even dreigde het evenement door een bacteriële verontreiniging in het water te vallen. Metingen van de waterkwaliteit deze week geven echter groen licht.

Twee weken geleden werden in de zuidwesthoek van de Oude Veer bacteriën in het water gemeten. Aanvullende metingen deze week wijzen uit dat op dit moment het zwemwater schoon is, ook op de locatie waar de vervuiling was gemeten. In samenspraak tussen het hoogheemraadschap en de zwemvereniging is besloten om de wedstrijden door te laten gaan.

Raadsel

Waar de destijds gemeten vervuiling vandaan kwam is een raadsel. Het lijkt een eenmalige piek in een verder vlakke grafieklijn. Het Oude Veer staat niet onder invloed van een riooloverstort. Al 27 jaar is de waterkwaliteit uitstekend. Mogelijk dat een groep vogels nabij het surfstrandje twee weken geleden voor vervuiling heeft gezorgd, maar dat blijft gissen.

Hoogheemraadschap

In ieder geval zijn nu de waterkwaliteit en temperatuur van het Oude Veer weer uitstekend. Dit sportieve evenement vindt dit jaar voor de 27e keer plaats.

Dit jaar stelt het Hoogheemraadschap de bekers ter beschikking. Bestuurder Rob Veenman van het hoogheemraadschap zal persoonlijk de prijzen van de langste afstand, de 3000 meter uitreiken. De samenwerking tussen het Hoogheemraadschap en de organisatie van de Open Water Zwemwedstrijden is uniek maar ook vanzelfsprekend. Het hoogheemraadschap draagt zorg voor schoon oppervlaktewater en de zwemmers maken daar dankbaar gebruik van. Zonder schoon zwemwater geen wedstrijden.

Voor meer informatie, kijk op de website: http://openwaterzwemmen.oudeveer.nl/

Contact

Publieksbalie

Molenvaart 67​
1761 AB Anna Paulowna
t: 088-321 5000
f: 088-321 5999

Openingstijden

Vragen?

Gebruik het contactformulier

Postadres

Postbus 8
1760 AA Anna Paulowna

Hollands Kroon in social media