Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand

Gefeliciteerd, u gaat trouwen. Degene die u trouwt is een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, afgekort babs. De gemeente Hollands Kroon heeft verschillende babsen in dienst.

Hieronder stellen de buitengewoon ambtenaren zich aan u voor. Wij hopen dat u een keuze kunt maken. Gelukt? Neem dan contact op met de afdeling Burgerzaken via tel. 088-321 5000. Wij regelen het graag voor u.

Petra Kuiper

Sanne Koopman - van Dorp

Ad Deutekom

George Wognum

Truus Hacquebord

Wilma Kok

Trudi van der Haar- Rapati

Mary Broeke-de Haan

Ina van den Berg

Coby Moens

Sikina Pinchetti

Petra Kuiper

Petra KuiperGraag wil ik een zinvolle en feestelijke bijdrage leveren aan jullie huwelijksdag! Ik hecht veel waarde aan een goed gesprek voorafgaande aan jullie huwelijk, zodat ik mijn toespraak volkomen toegesneden op jullie situatie en wensen kan afstemmen. Ik hoop dan ook dat jullie deze toespraak later, als de roes en de drukte van de dag voorbij zijn, nog eens met plezier terug kunnen lezen. Al meer dan 25 jaar ben ik docente Engels en inmiddels zijn alle schoolsoorten en type leerlingen wel voorbij gekomen. Nog steeds geef ik met veel plezier les in de Engelse taal. Een huwelijk sluiten is voor mij een prachtige aanvulling op mijn werk, en zoals jullie zullen begrijpen uit het voorgaande kan dit ook in het Engels plaatsvinden. Ik hoop jullie te ontmoeten!

Sanne Koopman - van Dorp

Trouwen is verbinden. Het is jullie feestje, dus jullie bepalen hoe we dat gaan vieren. Groots, klein, uitbundig, ingetogen, een beetje gek, of net even anders dan normaal. Ik sta overal voor open. Mijn naam is Sanne Koopman-van Dorp, geboren en getogen in Anna Paulowna. Sinds december 2015 mag ik voor de Gemeente Hollands Kroon huwelijken voltrekken, dus ik ben een zogenoemd “groentje” in het vak. Dat betekent overigens niet dat ik met minder passie deze mooie taak op me neem, integendeel! Zoals ik vaak zeg en uit ervaring weet: een paar dingen moeten zoals de wet ze voorschrijft, maar daaromheen… is alles mogelijk!

Ad Deutekom

Ad DeutekomLiefde doet alle (huwelijks)bellen rinkelen!

En graag ben ik jullie persoonlijke klokkenluider! Hoe? Door jullie een onvergetelijk, ontspannen en feestelijk moment te bezorgen. Júllie moment. Ik combineer jullie wensen met informatie van anderen. Met als resultaat: een originele speech die echt bij jullie pást. Zijn er kinderen of andere bijzondere personen in jullie leven? Dan betrek ik die daar uiteraard graag bij. Waarom ik dit werk met zoveel plezier en enthousiasme doe? Trouwambtenaar zijn is voor mij een erebaan. Een uitdaging. En dus een manier om jullie Grote Dag een éxtra bijzonder en persoonlijk tintje te geven. Dus laat die (huwelijks)bellen maar rinkelen!

George Wognum

George WognumSinds mijn beëdiging in 1995 heb ik vele huwelijken of partnerschapregistraties mogen voltrekken. Bruiden en bruidegommen variërend in de leeftijd van 18 tot ouder dan 65 jaar. Bruidsparen met of zonder leeftijdsverschil. Partners van gelijke geslacht of afkomstig uit allerlei verschillende landen van Amerika tot aan China. Eventueel kan ik het stukje ook in het Engels, Duits of Frans doen. Het is altijd weer anders en die diversiteit maakt het ook zo leuk om te doen.

En natuurlijk sta ik open voor iedere inbreng van het bruidspaar zelf, zoals een eigen verklaring van liefde en trouw aan elkaar, het weggeven van de bruid of eventuele kinderen er actief bij betrekken of .... wat er ook voor wensen zijn, als het uitvoerbaar is, werk ik daar graag aan mee.

In de voorbereiding probeer ik jullie zo goed mogelijk te leren kennen, zodat ik op de hoogte ben van jullie wensen met betrekking tot de huwelijkssluiting.

Soms ken ik het bruidspaar nog vanuit de tijd dat ik lesgaf aan de Dr. Ariëns Mavo later Mavo De Brug in Middenmeer of ik ken het bruidspaar vanuit mijn huidige werk als hypotheek adviseur en docent aan het Clusius College in Schagen. Dat maakt de band met het bruidspaar nog groter.

Tijdens de voorbereiding probeer ik jullie ook op weg te helpen met handige tips en dat alles om jullie dag nog geslaagder te laten worden.

Truus Hacquebord

Truus HacquebordTrouwen of een partnerschapregistratie, is een feest waar bruidsparen helemaal naar toeleven. In 2006 ben ik beëdigd als buitengewoon ambtenaar en mag ik dit mooie werk doen. Het is voor mij een uitdaging om de juiste toon te treffen, omdat een huwelijk nooit hetzelfde is. Ieder bruidspaar is uniek. De één wil alles er op en er aan, voor een ander is het alleen een plechtig momentje, omdat de kerkdienst voor hen het belangrijkste is.

Er is veel mogelijk, met muziek, een eigen cd of misschien wel live muziek, gedichten, serieus, humor en plezier. Van te voren voeren we een gesprek, bij jullie thuis en bespreken de officiële bijeenkomst, zodat jullie een goed gevoel aan de dag overhouden.
Vooral die eigen inbreng geeft een persoonlijk tintje.

Wie je ook als ambtenaar van de burgerlijke stand uitzoekt, sterkte met je voorbereidingen en geniet van je dag.

Wilma Kok-Kuipers

Kiezen

Als jullie dit lezen, hebben jullie gekozen: jullie kozen voor elkaar! En daarna volgden meer keuzes: een datum, een locatie, een jurk, een pak, bloemen, ringen, kaarten en mogelijk nog veel meer. Of minder, dat kan natuurlijk ook. Nu kijken jullie op de website van Hollands Kroon om een Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand te kiezen, die jullie huwelijk gaat voltrekken. Ik ben zo’n BABS: Mijn naam is Wilma Kok-Kuipers, ik ben geboren in 1966, getrouwd met Marc in 1987 en samen met hem drie kinderen gekregen in 1992, 1994 en 2000. Ik ben werkzaam als verpleegkundige in het MCA. Daarnaast doe ik als regisseur mee aan musicals, sta ik soms voor de klas en schrijf ik liedteksten. Ik sta open voor alle ideeën en help jullie graag mee om er een onvergetelijke dag van te maken. Het wordt jullie dag, een heel bijzondere dag! Ik wens jullie veel succes met het kiezen van een BABS.

Trudi van der Haar-Rapati

Graag stel ik mij aan jullie voor. Mijn naam is Trudi van der Haar – Rapati. Sinds 1 maart 2014 benoemd als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Ik ben getrouwd met Bert en heb twee zonen, geboren in Amsterdam, maar al ruim twintig jaar woonachtig in het mooie Oude Niedorp. De huwelijksdag is een bijzondere dag, zelf denk ik met warmte terug aan mijn eigen trouwdag. Alle voorbereidingen, de spanning, maar vooral als start van een liefdevol leven met elkaar. De huwelijksplechtigheid is een belangrijk onderdeel van deze dag, en samen met het bruidspaar wil ik daar dan ook iets moois van maken, zodat jullie daar ook na jaren met een warm gevoel aan terug denken. In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam als adviseur werk en geef trainingen. Daardoor ben ik gewend om voor groepen te spreken. Goed luisteren naar mensen en open staan voor persoonlijke wensen hoort bij mijn werk. Graag maak ik een afspraak om jullie wensen en ideeën te bespreken, het is jullie dag, en voor mij een grote eer om daarin een rol te mogen spelen.

Mary Broeke-de Haan

Mijn naam is Mary Broeke-de Haan en sinds oktober 2010 trouwambtenaar van de gemeente Hollands Kroon.

Na mijn huwelijk hebben wij jaren lang in Amstelveen gewoond, maar na de verkoop van onze reisbureau’s zijn wij in 2001 in de Kop van Noord Holland komen wonen. Helaas, sinds 2007 ben ik weduwe en onze zoon Robin studeert in Leiden.

Ik heb sinds 2010 al vele huwelijken mogen voltrekken, jonge geliefde, tweede liefdes, geliefden van gelijke geaardheid het blijft een mooie gebeurtenis. Wat ik erg leuk vind, zijn de vele trouwlocatie’s waaruit men inmiddels kan kiezen. Trouwen waarbij jullie zich “ thuis” voelen. Een paar weken voor de huwelijksdatum neem ik contact op voor het maken van een afspraak en stuur ik vooraf het vragenlijstje welke jullie alvast kunnen invullen en wensen kenbaar kunnen maken. Ook eventuele kinderen worden tijdens de ceremonie niet vergeten.

Ik zeg altijd, het is jullie DAG!

Ina van den Berg

Ik vind het erg leuk om een huwelijk of een geregistreerd partnerschap tussen twee mensen te voltrekken. Jullie staan als paar centraal en ook eventuele kinderen betrek ik er graag bij. Zij komen soms spontaan uit de hoek, waardoor de sfeer ontspannen wordt.

Ik benader jullie persoonlijk, het liefst in jullie eigen omgeving, en maak een speech op maat.

Elk paar is immers uniek! Ik verdiep me graag in jullie levensloop om zo de speciale wensen te achterhalen. Deze verwerk ik vervolgens op een originele wijze in de voltrekking. Op deze manier kan ik zorgdragen voor een speciale dag, waar jullie met veel plezier op terugkijken!

Coby Moens

“Zij was er ineens geheel onverwacht en zij was de wereld de dag en de nacht”

Zomaar een versje over de Liefde! Als babs maak ik vaak gebruik van gedichtjes en liedteksten, die van toepassing op het bruidspaar zijn. In overleg met elk bruidspaar probeer ik zo’n persoonlijk mogelijk huwelijkspraatje te schrijven. Indien gewenst in de engelse taal. En ik werk er graag aan mee om jullie dag onvergetelijk te maken. Mijn naam is Coby Moens.Geboren in Zeeland en na mijn huwelijk met een marineman woonachtig in Anna Paulowna.

Sikina Pinchetti (niet beschikbaar tot en met september 2016)

Sikina Pinchetti

Hallo aanstaand bruidspaar, Mijn naam is Sikina Pinchetti en ik ben 45 jaar. Ik ben getrouwd met Patriek en trotse moeder van dochter Nomy en zoon Luca. Met mijn man speel ik met heel veel plezier in een band. Door de jaren heen hebben wij al veel bruidsparen gezien. Ook waren we samen vaak aanwezig bij huwelijksvoltrekkingen. Toen er een vacature vrij kwam voor een Babs heb ik gereageerd. Nu voltrek ik bijna 5 jaar huwelijken en ik probeer daar een vrolijke mooie gebeurtenis van te maken. Ik vind het leuk om dat een beetje "losjes" te mogen doen, omdat trouwen met elkaar een heel erg vrolijke gebeurtenis is waar je met veel plezier op terug moet kijken. Er mag best een traan vloeien maar er moet zeker ook gelachen worden op zo'n moment want het is toch bijzonder voor velen. Deze emoties omzetten in een leuk verhaal en het romantische spannende moment van het trouwen daarna is voor mij echt geweldig om te mogen doen.
Ik schrijf de speech graag zoveel mogelijk op maat en dat is de reden dat ik maar een beperkt aantal huwelijken per jaar kan aannemen.
Een erebaan noemen ze het wel eens en zo beschouw ik het ook zeker.

Terug naar boven.

Terug naar

Contact

Publieksbalie

Molenvaart 67​
1761 AB Anna Paulowna
t: 088-321 5000
f: 088-321 5999

Openingstijden

Vragen?

Gebruik het contactformulier

Postadres

Postbus 8
1760 AA Anna Paulowna

Hollands Kroon in social media