Trouwen of geregistreerd partnerschap

Vanaf 1 september 2015 is er een wetswijziging met betrekking tot de aangifte huwelijk/geregistreerd partnerschap (ondertrouw). Vanaf dit moment doet u geen aangifte meer, maar maakt u aan de ambtenaar van de burgerlijke stand kenbaar het voornemen te hebben een huwelijk/geregistreerd partnerschap met elkaar aan te gaan. Deze melding doet u rechtstreeks bij de trouwgemeente of gemeente van de partnerschapsregistratie.

Voorwaarden digitale melding trouwen/geregistreerd partnerschap

  • Uw trouwdatum of datum van geregistreerd partnerschap moet bij ons ingepland zijn, voordat u de digitale melding kunt regelen. Dit kan via [email protected] of telefonisch via 088-321 5000.
  • Deze melding doet u minimaal 4 weken voor de voltrekking. Wij controleren in die periode of alle gegevens in orde zijn.
  • Vindt de voltrekking niet in Hollands Kroon plaats? Dan doet u de melding in de gemeente waar de voltrekking plaatsvindt.

WebwinkelDigiD logo

In de webwinkel vindt u het formulier voor de digitale melding huwelijk/geregistreerd partnerschap. Van beide partners zijn de DigiD gegevens nodig om in te loggen. Daarnaast is het handig om de persoonlijke gegevens, zoals BSN nummers, van de getuigen bij de hand te hebben. Deze gegevens mogen jullie ook later nasturen per post of mail. Voor vragen mailt u naar [email protected] of belt u 088-321 5000.

Naar het formulier:

Terug naar

Contact

Publieksbalie

Molenvaart 67​
1761 AB Anna Paulowna
t: 088-321 5000
f: 088-321 5999

Openingstijden

Vragen?

Gebruik het contactformulier

Postadres

Postbus 8
1760 AA Anna Paulowna

Hollands Kroon in social media