Trouwen op locatie

In Hollands Kroon zijn veel prachtige plekken waar je kunt trouwen. Eén locatie ligt voor de hand: de trouwzaal in het gemeentehuis.

Daarnaast zijn er meer romantische, rustieke en bijzondere locaties waar bruidsparen meer dan welkom zijn. U kunt bijna overal trouwen waar u wilt. Bijvoorbeeld in uw eigen stamcafé, uw favoriete restaurant, thuis of in de openlucht. Hiervoor zijn wel een aantal voorwaarden opgesteld:

  • De trouwlocatie ligt binnen de grenzen van de gemeente Hollands Kroon.
  • De locatie is openbaar toegankelijk, ook voor mindervaliden.
  • Trouwen op de locatie mag niet leiden tot verstoring van de openbare orde en veiligheid en er mag geen sprake zijn van overlast voor de omgeving.
  • Als de locatie een boot is, moet de boot op het moment van huwelijks- of partnerschapsvoltrekking met een loopplank verbonden zijn aan het grondgebied van de gemeente Hollands Kroon.
  • Trouwt u in een vaartuig en ligt deze op het moment van de voltrekking buiten een haven? Dan moet het vaartuig zich op het moment van de voltrekking bevinden binnen de grenzen van de gemeente Hollands Kroon op van te voren doorgegeven coördinaten.
  • De locatie moet een gebouw zijn, hieronder wordt tevens verstaan een ruimte in de openlucht met een degelijke overkapping, voorzien van een stevige constructie. Voorwaarde is dat er bij slecht weer uitgeweken kan worden naar een gebouw om de veiligheid van de aanwezigen en de trouwambtenaar te waarborgen. Het bruidspaar blijft verantwoordelijk voor de gehele gang van zaken.
  • De locatie is (brand)veilig. Eventueel kan de brandweer en/of de afdeling veiligheid om aanvullend advies gevraagd worden. Een gebruikersvergunning is noodzakelijk bij meer dan 50 personen.
  • Het is niet toegestaan om een huwelijk te voltrekken tegelijkertijd met de inzegening van het huwelijk door een kerk- of geloofsgemeenschap.
  • De kosten voor het gebruik van de huwelijkslocatie zijn voor rekening van het bruidspaar.

Overeenkomst met eigenaar locatie

Het bruidspaar neemt zelf contact op met de eigenaar/exploitant van het pand. Onderling moeten allerlei zaken worden geregeld zoals de beschikbaarheid op de beoogde datum en tijdstip, eventuele uitwijk naar een andere ruimte binnen het gebouw etc.

Het bruidspaar overlegt aan de gemeente een overeenkomst die door de beheerder en het bruidspaar is ondertekend. Hieronder kunt u de formulieren met de overeenkomsten downloaden.

Over de voorwaarden en de mogelijkheden kunt u altijd contact opnemen met de medewerkers van afdeling Burgerzaken tel. 088-321 5000 of e-mail [email protected].

Download hier de overeenkomsten:

Terug naar

Contact

Publieksbalie

Molenvaart 67​
1761 AB Anna Paulowna
t: 088-321 5000
f: 088-321 5999

Openingstijden

Vragen?

Gebruik het contactformulier

Postadres

Postbus 8
1760 AA Anna Paulowna

Hollands Kroon in social media