Digitale melding huwelijk en geregistreerd partnerschap

Gaat u binnenkort trouwen of een geregistreerd partnerschap aan in Hollands Kroon? Dan kunt u digitaal de melding regelen.

Voorwaarden

  • Uw trouwdatum of datum van geregistreerd partnerschap moet bij ons ingepland zijn, voordat u de digitale melding kunt regelen. Dit kan telefonisch via 088 321 5000 of via [email protected];
  • Deze melding doet u minimaal 4 weken voor de voltrekking. Wij controleren in die periode of alle gegevens in orde zijn;
  • Vindt de voltrekking niet in Hollands Kroon plaats? Dan doet u de melding in de gemeente waar de voltrekking plaatsvindt.

Persoonlijk

Natuurlijk blijft de mogelijkheid om persoonlijk langs te komen voor de melding van jullie huwelijk of geregistreerd partnerschap. Hiervoor kunnen jullie een afspraak maken door te mailen naar [email protected] of bellen naar tel. 088 3215000.

Gebruik DigiD

Om online zaken te doen met de gemeente, is het belangrijk dat u zich kunt legitimeren. Bij Hollands Kroon kunt u inloggen met uw DigiD. DigiD staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan verifiëren.
U kunt zelf uw DigiD aanvragen op www.digid.nl. Met uw DigiD kunt u bij steeds meer overheidsinstellingen terecht.

Hoe gaat het?

  1. Voor het digitaal melden van uw huwelijk of geregistreerd partnerschap, klikt u op onderstaande knop 'Bestellen'. U komt dan in het invulscherm.
  2. Beide partners moeten zich identificeren met DigiD. Zo weet de gemeente dat ze met de juiste personen te maken hebt. U wordt automatisch doorgeleid naar de website van DigiD waar u gevraagd wordt naar uw gebruikersnaam en DigiD
  3. Daarna verschijnt een formulier dat u online kunt invullen en versturen.

Contact

Publieksbalie

Molenvaart 67​
1761 AB Anna Paulowna
t: 088-321 5000
f: 088-321 5999

Openingstijden

Vragen?

Gebruik het contactformulier

Postadres

Postbus 8
1760 AA Anna Paulowna

Hollands Kroon in social media