College Hollands Kroon heeft voorkeur voor brede school Slootdorp op de Belboei

Dit item is verlopen op 01-03-2015.

Het college van Hollands Kroon gaat voor een nieuwe brede school in Slootdorp op de Belboei, het sportpark dat ligt achter Emmahoeve en Kon. Beatrixlaan. Het college vindt dit de meest aantrekkelijke locatie voor een nieuwe school voor abbs De Meertuin door de combinatiemogelijkheden van onderwijs en sport. Deze keuze legt het college daarom voor aan de gemeenteraad.

Toestemming provincie Noord-Holland

Het college vraagt aan de raad ermee in te stemmen om toestemming te vragen aan de provincie om te mogen bouwen op deze plek. Dit is nodig omdat het sportpark buiten Bestaand Bebouwd Gebied (BBG) ligt. Ter ondersteuning van het verzoek aan de provincie is in overleg met diverse partijen[1] het afgelopen half jaar een ruimtelijke onderbouwing en een beeldkwaliteitsplan opgesteld.

Behandeling voorstel gemeenteraad

Maar voor dat het zover is spreekt de gemeenteraad zich eerst uit of zij zich in de keuze van het college kunnen vinden. De verwachting is dat de raad het voorstel op 5 maart behandeld.

Informatieavond

Op 9 februari vindt een informatieavond plaats voor inwoners, ouders en andere geïnteresseerden over de keuze van het college. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn om 20.00 uur in de kantine van voetbalclub CV Wieringermeer aan de Emmahoeve in Slootdorp.

[1] Schoolbestuur, de schooldirectie, de voetbalvereniging CV Wieringermeer, de buitenschoolse opvang De Seppelin en een vertegenwoordiging van de bewoners van de Emmahoeve en Kon. Beatrixlaan.