Besluitvorming rondom het accommodatiebeleid Hollands Kroon

Dit item is verlopen op 04-07-2014.

De komende tijd nemen college en raad besluiten over het accommodatiebeleid. De besluitvorming hierover zetten we nog eens voor u op een rijtje.

Besluit rondom burgerinitiatieven

Op 29 april nam het college een besluit over de burgerinitiatieven van het accommodatiebeleid. Om een goed besluit hierover te nemen heeft het college op 29 april allereerst beleidsregels vastgesteld. Deze beleidsregels vormen een toetsingskader om te beoordelen onder welke voorwaarden maatschappelijk vastgoed overgedragen kan worden aan inwoners en andere initiatiefnemers. De beleidsregels vindt u ook op deze website [LINK]

Besluit reserve vastgoed

Voor de financiële gevolgen van deze burgerinitiatieven heeft het college de goedkeuring van de gemeenteraad nodig. Het college stelt op 22 mei a.s. de raad voor om een reserve voor vastgoed in te stellen. Met dit budget kunnen investeringsbijdragen voor de genoemde burgerinitiatieven worden ondersteund. Opbrengsten van verkocht vastgoed worden in deze reserve gestort.

Besluitvorming overige uitvoeringsprogramma’s

Eind mei/begin juni zal het college een besluit nemen over de overige uitvoeringsprogramma (maatschappelijk vastgoed). Daarbij geeft het college koers aan voor de welzijnsaccommodaties, buitensport (voetbal, handbal, atletiek, korfbal), sporthallen, zwembaden, gymnastieklokalen en overige gebouwen. Ook zal het college besluiten of concrete verzelfstandiging per 1 januari 2015 kan worden gerealiseerd of dat voor dit traject een verdere fasering noodzakelijk of gewenst is. De gemeenteraad zal naar verwachting op 26 juni vergaderen over de financiële consequenties met betrekking tot deze uitvoeringsprogramma’s.

Openbaar maken besluiten

De besluiten worden na de collegevergadering aan de gesprekpartners bekendgemaakt. En daarna ook gepubliceerd op onze website. De stukken van de raad zijn twee weken voorafgaand aan de vergadering op onze website te vinden.