College Hollands Kroon stelt uitvoeringsprogramma’s accommodatiebeleid vast

Het college van Hollands Kroon heeft de uitvoeringsprogramma’s van het accommodatiebeleid (welzijn, binnensport, buitensport, onderwijshuisvesting en overige gebouwen) vastgesteld.

Zo zal het college in 2015 een besluit nemen over het al dan niet open houden van de vier gemeentelijke zwembaden. Daarnaast zal voor de buitensport de huur, onderhoudskosten, OZB-gebruikersdeel en het hanteren van de KNVB/VNG normering van de velden gelijkgetrokken worden. Meer informatie leest u onderaan deze pagina bij de verschillende uitvoeringsprogramma's. 

Bezuinigingstaakstelling op accommodaties

Door vaststelling van de uitvoeringsprogramma’s kan een bezuiniging van € 433.013 worden gerealiseerd voor 2015. Dit komt door kostenbesparing op exploitaties en exploitatiesubsidies en structurele besparingen door verkoop en overdracht van gebouwen. Hierdoor wordt de taakstelling van € 630.000 die de gemeenteraad heeft opgelegd – zonder verkoop van zwembad De Terp – waarschijnlijk niet gehaald. In de jaren daarna lijkt de taakstelling gehaald te worden door verdergaande besparingen op exploitatiekosten en het verkopen en afstoten van vastgoed.

Voor het uitvoeringsprogramma buitensport heeft de gemeenteraad op 26 juni jl. eenmalig € 95.000 beschikbaar gesteld voor 2015. Dit is nodig voor de verdere verzelfstandiging van de buitensport: voor de uitvoering van een nulmeting, onderhoudskosten (in aanvulling op het extra budget in 2014) en ozb-compensatie. Afhankelijk van verdere voorstellen in 2015 voor verzelfstandiging van accommodaties worden deze middelen in eerste instantie eenmalig aan de raad gevraagd.