Startbijeenkomst accommodatiebeleid

Dit item is verlopen op 30-09-2012.

Op dinsdag 25 september 2012  houdt de gemeente in het Atrium van het gemeentehuis – De Verwachting 1  in Anna Paulowna - een Startbijeenkomst . U wordt geïnformeerd over waarom het noodzakelijk is om het accommodatiebeleid te ontwikkelen. En hoe het proces eruit ziet om tot besluitvorming te komen. Ook geven wij een toelichting op de rol van de gemeente en die van de gemeenschap. U bent van harte uitgenodigd om de Startbijeenkomst bij te wonen.

 

Programma

19.00 uur              Inloop

19.30 uur              Inleiding door wethouder Jan Steven van Dijk

19.45 uur              Trends en ontwikkeling rond krimp op het platteland

20.00 uur              Toelichting op het Plan van Aanpak Accommodatiebeleid

20.30 uur              Toelichting op procedure en informatiepunt

20.45 uur              Vragen

21.00 uur              Gelegenheid voor een hapje en een drankje

21.30 uur              Einde Startbijeenkomst

 

Plan van Aanpak

Gemeente Hollands Kroon kent een groot en gevarieerd aanbod aan maatschappelijk vastgoed en accommodaties. Het college van B&W heeft op 26 juni een Plan van Aanpak vastgesteld voor de ontwikkeling van een accommodatiebeleid. Op www.hollandskroon.nl kunt u het Plan van Aanpak inzien. Via dit Plan van Aanpak willen wij accommodatiebeleid gaan ontwikkelen. Dat gaat stap voor stap.

 

In het toekomstige Accommodatiebeleid staat omschreven hoe en welke voorzieningen waarom door de gemeente in stand worden gehouden. Het accommodatiebeleid staat nu nog niet vast, maar komt via een proces van kaderstelling en overleg met de dorpen tot stand. Leefbaarheid en sociale cohesie zijn daarbij belangrijke begrippen. Ook wordt gekeken naar de mogelijkheden van zelfbeheer en het eigen vermogen in de dorpen.

 

Aanmelden

Als u aanwezig wilt zijn bij de startbijeenkomst vragen wij u aan te melden via het e-mailadres: [email protected]. Gelet op de veelheid van instellingen en accommodaties in Hollands Kroon wordt de Startbijeenkomst via een lijst van genodigden georganiseerd. Wilt u in uw aanmelding aangeven wie u meeneemt naar de Startbijeenkomst? En wilt u zo vriendelijk zijn uw aanmelding voor 18 september aanstaande kenbaar te maken? Wij zien u graag op 25 september!