Waarom nemen we De Ontmoeting niet als basis voor het huisvesten van de gemeentelijke organisatie en verkopen het pand aan de Burg. Mijnlieffstraat 1?

Een voor de hand liggend alternatief zou kunnen zijn om het gehele ambtelijke apparaat te huisvesten in De Ontmoeting en het Kroondomein af te stoten. Daar kiezen wij niet voor. Enerzijds is er nu de mogelijkheid om De Ontmoeting daadwerkelijk weer te gebruiken als een multifunctionele accommodatie. Er zijn voldoende partijen die interesse hebben om hier gehuisvest te worden. Deze partijen passen goed in één gebouw en hebben alle een publieksfunctie, waardoor het gebouw weer een impuls als ontmoetingscentrum krijgt.

Natuurlijk hebben we ook onderzocht wat de mogelijkheden zijn van het huisvesten van de gemeentelijke organisatie in De Ontmoeting. De huisvestingslasten vallen veel duurder uit dan als we helemaal niets zouden doen en daarom is niet voor deze optie gekozen.

Bovendien is het Kroondomein bouwtechnisch veel minder geschikt om een zorgcluster in te realiseren dan bijvoorbeeld de leegstaande bibliotheek in De Ontmoeting. De Ontmoeting is geschikter voor aanpassingen vanwege de nieuwere bouw, grotere open ruimtes en dergelijke. De verbouwingskosten liggen daardoor lager dan voor het Kroondomein. Tevens passen alle geïnteresseerde partijen (scholen en zorgpartijen) niet volledig in het Kroondomein, waardoor er dan twee ‘halve’ publiektoegankelijke gebouwen ontstaan. Verder hebben we als gemeente flink geïnvesteerd in het aanpassen van het Kroondomein naar de principes van ‘het nieuwe werken’. In de alternatieve variant zouden deze investeringen teniet worden gedaan.