‘Werkgeversspeeddate’ was succes!

23-04-2015   0 reacties
‘Werkgeversspeeddate’ was succes!

In het kader van campagne ‘De Plussen van 50+’ | Eerder deze maand vond er bij Saint Gobain te Eibergen een werkgeversspeeddate plaats voor werkzoekenden van 50 jaar en ouder. De Sociale Dienst Oost Achterhoek (SDOA) had het initiatief tot deze middag genomen om de 50-pluswerkzoekenden rechtstreeks in contact te brengen met de werkgever op de werkvloer. Er waren zo’n 80 mensen aanwezig die veel contacten konden leggen!

‘Match’

Behalve Saint Gobain waren er nog meer werkgevers en uitzendbureaus aanwezig om op deze middag kennis te maken met de 50-plusser en zo wellicht tot een match te komen. De bedoeling was dan ook de drempel tot contact te verlagen. De SDOA wil op deze manier de 50-plusser een extra duwtje in de rug geven. Voor de werkgever is het een mooie gelegenheid om zich als bedrijf te presenteren.

Waarom de campagne ‘De plussen van 50+?’

De werkgeversspeeddate maakt deel uit van de campagne ‘De plussen van 50+’. De Sociale Dienst Oost Achterhoek stelt daarbij financiële middelen beschikbaar om werkzoekenden van 50 jaar en ouder een grotere kans te geven op de arbeidsmarkt. Met deze financiële middelen kunnen de mensen onder andere gebruik maken van de mogelijkheid tot omscholing. Dit alles doen we omdat we geloven in de kracht van de 50-plusser. En we willen het op deze manier voor een werkgever nog aantrekkelijker maken een 50-plusser in dienst te nemen.

Aanmelden

Voor bijeenkomsten ‘De plussen van 50+’ bij de SDOA te Winterswijk kunnen 50-plussers zich aanmelden. Dit kan via [email protected]. Bellen kan ook: (0544) 47 42 81 of (0544) 47 42 66.