Aanmelden voor collectieve zorgverzekering gemeente mogelijk

02-12-2015   0 reacties
Aanmelden voor collectieve zorgverzekering gemeente mogelijk

Inwoners die in aanmerking komen voor de collectieve zorgverzekering van de gemeente kunnen zich vanaf nu aanmelden via www.gezondverzekerd.nl/menzis (kies: gemeente Oost Gelre). Als u hiervoor in aanmerking komt heeft u mogelijk vorige week een brief van de gemeente ontvangen.

Kijk voor alle informatie op de pagina Collectieve zorgverzekering op www.oostgelre.nl

Kom ik in aanmerking?

U komt in aanmerking voor de collectieve zorgverzekering als u:

  • een inkomen heeft tot 110% van het bijstandsniveau;
  • u een Wmo-voorziening heeft per 1 oktober 2015 en een inkomen tot 150% van het bijstandsniveau.

Daarnaast mag uw eigen vermogen niet te hoog zijn. Meer informatie hierover vindt u opwww.rijksoverheid.nl (zoek: vermogensgrens bijstand 2015).

Meer zorg voor een gunstigere premie

De verzekering bestaat uit een basisverzekering met een aanvullende verzekering (GarantVerzorgd 1, 2 of 3). De collectieve zorgverzekering biedt meer zorg voor een gunstigere premie. Zo vergoeden bijvoorbeeld alle verzekeringen de eigen bijdrage Wmo tot maximaal € 400,-.

Wat is voor u het juiste pakket?

Als u lage zorgkosten heeft, is GarantVerzorgd 1 of 2 een goede keuze. Maakt u vaak gebruik van uw zorgverzekering en heeft u hoge zorgkosten? Dan is GarantVerzorgd 3 een goede keuze. Deze verzekering biedt vergoedingen voor brillen en lenzen, fysiotherapie, ziekenvervoer en heel veel meer.

Tandartsverzekering

Naast de GarantVerzorgd-verzekering moet u een tandartsverzekering (TandVerzorgd 350, 650 of 950) afsluiten. Dat geldt niet als u een volledige boven- en ondergebitsprothese heeft. Dan kunt u uw verzekering aanvullen met TandVerzorgd 1P, maar dat hoeft niet.

Hoeveel kost de collectieve zorgverzekering?

Op www.gezondverzekerd.nl/menzis (kies: gemeente Oost Gelre) ziet u wat de premies voor de verzekeringen zijn en wat u per maand per verzekering aan Menzis betaalt. U kunt ook zien hoe de premie is opgebouwd en wat de gemeente bijdraagt. De bijdrage van de gemeente bedraagt ongeveer € 120,-.

Verplicht eigen risico

Het verplicht eigen risico voor de zorgverzekering is in 2016 € 385,- (voor iedereen van 18 jaar en ouder). 


Hoe kan ik me aanmelden?

Tot wanneer kan ik me aanmelden?

U kunt zich t/m 31 december aanmelden. Menzis zegt uw oude verzekering dan voor u op. 


Meer informatie

Voor meer informatie kunt u:

  • bellen met de Menzis OverstapCoach
    De OverstapCoach geeft persoonlijk advies en is bereikbaar via (088) 222 40 80 (maandag t/m vrijdag, 08.30 – 19.00 uur, lokaal tarief).
  • naar één van de inloopspreekuren komen
    Woensdag 16 december, van 14.00 – 15.30 uur in het gemeentehuis in Lichtenvoorde
    Woensdag 30 december, van 14.00 – 18.00 uur in het gemeentehuis in Lichtenvoorde
  • kijken op www.gezondverzekerd.nl/menzis of www.oostgelre.nl
    Op deze websites vindt u meer informatie. Op de site van de gemeente vindt u onder andere een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden.
  • de folder bekijken
  • contact opnemen met het Wmo-loket|
    Via e-mail: [email protected] of via telefoonnummer: (0544) 39 36 16. 

Eenmalige financiële tegemoetkoming voor inwoners met een Wmo-voorziening

In plaats van deel te nemen aan de collectieve zorgverzekering kunt u ook kiezen voor een financiële tegemoetkoming van € 120,-. Maar dat kan alleen als u op 1 oktober 2015 een Wmo-voorziening had.

De eenmalige financiële tegemoetkoming van € 120,- is ongeveer gelijk aan het bedrag dat de gemeente bijdraagt als u kiest voor de collectieve zorgverzekering. Als u hoge zorgkosten heeft, is de waarde van de verzekering door de uitgebreidere dekking echter groter dan die € 120,-. In dat geval is het dus verstandiger om te kiezen voor de collectieve zorgverzekering.

Als u voor de financiële tegemoetkoming kiest, dan hoeft u niets te doen. U ontvangt in de loop van 2016 van ons een brief.