Begin december inloopvoorziening ‘Stadskamer’ van start

04-11-2015   0 reacties
Begin december inloopvoorziening ‘Stadskamer’ van start

Laagdrempelige inloop voor mensen met een psychische beperking in Groenlo & Lichtenvoorde | Het college van B&W heeft subsidie verleend voor een inloopvoorziening voor mensen met een psychische beperking. Deze inloop wordt georganiseerd naar het Doetinchems voorbeeld van de ‘Stadskamer’.
 
Wethouder Jos Hoenderboom: “Op dit moment is er nog geen laagdrempelige inloopvoorziening voor mensen met een psychische beperking in onze gemeente. Mensen moeten daarvoor naar Winterswijk of Doetinchem. Met de Stadskamer in Groenlo en Lichtenvoorde kunnen we nu zo’n inloopvoorziening realiseren. Mensen kunnen hier gemakkelijk naar binnenlopen en zijn minder afhankelijk van Wmo-maatwerkvoorzieningen.”

Start in december bij BS22 en Den Diek

De inloop gaat begin december van start. In Groenlo is de voorziening 2 dagdelen per week open bij BS22, in Lichtenvoorde 2 dagdelen per week bij Den Diek. Inwoners met een psychische beperking kunnen hier dan terecht en kunnen zelf activiteiten organiseren voor medebezoekers.

Meer informatie

In de loop van november informeren we u verder over de Stadskamer. Dat doen we via de gemeentepagina’s en deze website. Heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij het Wmo-loket: [email protected] of (0544) 39 36 16.