Bijeenkomsten voor mantelzorgers

06-08-2015   0 reacties
Bijeenkomsten voor mantelzorgers

ZorginBeeld / Frank Muller

Zorgt u voor iemand in uw directe omgeving die langdurig ziek is, een lichamelijke of geestelijke beperking heeft, of door ouderdom uw zorg nodig heeft? Dan bent u mantelzorger. Het kan daarbij gaan om zorg voor uw partner, broer of zus, ouders, maar ook voor uw kinderen. Soms begint de zorg klein, maar gaat het ongemerkt steeds meer tijd en energie van u vragen. Dan is het belangrijk om ook goed voor uzelf te zorgen, want als mantelzorger bent u vaak onmisbaar voor degene waarvoor u zorgt.

Informatie en hulp

Behalve professionele zorg voor uw zorgvrager is er ook ondersteuning en hulp voor u als mantelzorger. VIT-hulp bij mantelzorg kan u informatie geven, op bezoek komen om uw situatie eens te bespreken en respijtzorg bieden zodat u even vrij van zorg bent. Daarbij organiseert VIT bijeenkomsten voor mantelzorgers. Hier kunt u andere mantelzorgers ontmoeten, ervaringen uitwisselen, vragen stellen aan de mantelzorgconsulent en krijgt u ook informatie aangereikt over onderwerpen die voor u interessant kunnen zijn.

Programma bijeenkomsten tweede helft 2015

  • Donderdag 10 september: informatie over ‘het keukentafelgesprek’ 13.30 – 16.00 uur.
  • Donderdag 24 september: inloopbijeenkomst 14.00 – 15.30 uur.
  • Donderdag 8 oktober: omgaan met mantelzorg 13.30 – 16.00 uur.
  • Donderdag 10 december: film ‘Alles is gezegd’ over mantelzorg 13.30 – 16.00 uur.

Alle bijeenkomsten worden gehouden bij Kaasboerderij Weenink, Eimersweg 3 in Lievelde.

Opgeven voor mantelzorgwaardering

Bent u al aangemeld voor de mantelzorgwaardering door degene waarvoor u zorgt? Is deze zelf niet in staat dat te doen, dan kunt u zichzelf ook aanmelden. De gegevens van degene waarvoor u zorgt hebben we dan wel nodig. Op onze website staat een digitaal aanmeldformulier, maar u kunt ons ook bellen hierover. Na aanmelding krijgt u in november een cadeaubon van € 25,- en een uitnodiging voor een leuke activiteit.

Meer informatie over alle activiteiten leest u op www.vithulpbijmantelzorg.nl of bel op werkdagen tussen 9.00 – 15.00 uur met VIT tel. (0544) 82 00 00. Aan de activiteiten zijn geen kosten verbonden.