Bloemen voor de eerste vrijwilligerscombinatie via Samen in Oost Gelre

15-07-2015   0 reacties
Bloemen voor de eerste vrijwilligerscombinatie via Samen in Oost Gelre

(op de foto V.l.n.r. mevrouw Groothedde, mevrouw Willemsen (vrijwilligster), wethouder Jos Hoenderboom)

Onlangs is de eerste vrijwilliger gevonden via het vrijwilligersprikbord op www.sameninoostgelre.nl. Hierdoor kan mevrouw Groothedde uit Harreveld blijven wandelen, ook nu dit niet meer door de thuiszorg gedaan kan worden.

Een paar keer per week ging mevrouw Groothedde naar buiten met iemand van de thuiszorg. Maar door de veranderingen in de zorg kon dit niet meer. Even leek het er op dat mevrouw daardoor niet meer kon gaan wandelen.

Andere oplossing

Tijdens het huisbezoek van Wmo-consulent Dorien Bronzewijker zochten ze naar een andere oplossing. Zij adviseerde om een oproep op het vrijwilligersprikbord van Samen in Oost Gelre te plaatsen. Zo gezegd zo gedaan, en al gauw meldden zich twee vrijwilligers via het prikbord en één via de Elna/Groenlose Gids. Met twee dames was er een goede klik, en nu gaat mevrouw Groothedde weer 2x per week wandelen.

“We hopen dat het vrijwilligersprikbord meer successen mogelijk maakt”

Wethouder Jos Hoenderboom verraste mevrouw Groothedde en mevrouw Willemsen, de eerste vrijwilligster die via Samen in Oost Gelre reageerde, met bloemen. Dit deed hij afgelopen vrijdag nadat de dames hun eerste wandeling gemaakt hadden.

Wethouder Hoenderboom: “Het is heel mooi dat mevrouw Groothedde een andere oplossing heeft gevonden via het vrijwilligersprikbord. Het is geweldig dat ze kan blijven wandelen, en dat andere inwoners zich willen inzetten voor hun medemens. Dat is een mooie bos bloemen waard! We hopen dat het vrijwilligersprikbord nog meer van deze successen mogelijk maakt.”

Vrijwilligersprikbord

Iedereen kan een oproep plaatsen op het vrijwilligersprikbord. Je kunt iemand zoeken of jezelf aanbieden. Inmiddels staan er al heel wat oproepen op het vrijwilligersprikbord, en hopelijk volgen er nog veel meer. Natuurlijk is onze vrijwilligerscoördinator ook nog steeds bereikbaar via [email protected] of (0544) 39 35 69.