Dien nominaties in voor de Achterhoek-Kan-Het-Prijs!

30-09-2015   0 reacties
Dien nominaties in voor de Achterhoek-Kan-Het-Prijs!

Tot 25 oktober mogelijkheid tot het aanleveren van ‘eigen kracht’-initiatieven | De acht Achterhoekse gemeenten zetten bijzondere initiatieven die aansluiten bij ‘de eigen kracht’ van inwoners en organisaties extra in het zonnetje. Ter erkenning van deze initiatieven is de ‘Achterhoek–Kan–Het–Prijs’ ontstaan. Tot 25 oktober kunnen nominaties worden ingediend.

In de Achterhoek dagen we al onze inwoners uit om zelf oplossingen te vinden waardoor ze weer in staat zijn om dingen te doen die zij voorheen niet konden. Met de Achterhoek-Kan-Het-Prijs worden initiatieven erkend, gedeeld en beloond die innovatief zijn in de regio en die laten zien dat we samen veel voor elkaar krijgen. Zo worden andere mensen gestimuleerd om hetzelfde te doen of nieuwe ideeën te verzinnen over het  ‘meedoen aan de samenleving’.

Drie categorieën

De Achterhoek-Kan-Het-Prijs bestaat uit drie beeldjes die in drie categorieën worden uitgereikt. Die categorieën zijn:

  1. Arbeid (bijvoorbeeld een werkgever die er bewust voor kiest om mensen met een beperking in dienst te nemen)
  2. Maatschappij (bijvoorbeeld een strijkservice waarbij mensen met een beperking strijkwerk doen voor ouderen)
  3. Jongeren (bijvoorbeeld een ontmoetingsavond voor jongeren met autisme georganiseerd door tieners zonder autisme)

Wilt u iemand nomineren?

Kent u iemand of een organisatie die de Achterhoek-Kan-Het-Prijs verdient? Tot 25 oktober kunt u op www.achterhoekkanhet.nl bewoners, bedrijven, verenigingen of andere organisaties nomineren. Op deze site vindt u ook meer informatie. De uitreiking van de Achterhoek-Kan-Het-Prijsvindt plaats op 27 november in Doetinchem.