Eerste inloopmorgen voor ouderen in Lievelde

09-09-2015   0 reacties
Eerste inloopmorgen voor ouderen in Lievelde

Op maandag 7 september vond in Lievelde de eerste inloopmorgen plaats in het Bernard Vos Clubhuus. Wethouder Jos Hoenderboom was daarbij aanwezig en is blij met het initiatief: “Tijdens deze ochtenden kunnen mensen elkaar ontmoeten. Maar ook meedoen aan allerlei activiteiten in plaats van thuis blijven zitten. Mensen worden weer zichtbaar. Dat is belangrijk voor het geluk en welzijn van de mensen!”

Wekelijkse inloopmorgen voor iedereen

De inloopmorgen worden wekelijks georganiseerd op de maandag van 10.00-12.00 uur. Op de inloopmorgen zijn alle inwoners van Lievelde welkom, jong en oud. De organisatie is in handen van de KBO Lievelde, Zonnebloem Lievelde, Parochie Paulus Locatie Lievelde (RK Kerk Lievelde).

Inspelen op veranderende samenleving

Als overheid vragen we aan de samenleving om mee te denken en vooral ook te doen, o.a. op het gebied van de Wmo en de participatie. Deze inloopmorgens passen daar heel goed bij, aldus wethouder Hoenderboom: “Een mooi initiatief, dat we als gemeente graag faciliteren. De gemeenschapszin staat voorop; de mens centraal. Goed dat dat in Lievelde zo wordt opgepakt. Dank aan de organisatie en al de vrijwilligers die erachter zitten! Gelijksoortige initiatieven zijn ook in andere dorpen in onze gemeente al met succes gestart. Geweldig om te zien.”

Activiteiten in overleg met bezoekers

De eerste inloopmorgen werd goed bezocht. Naast het ‘elkaar ontmoeten’ is in kleine groepen gekeken naar welke wensen er leven. Aan welke activiteiten is behoefte en aan welke juist niet? Dat wordt nu verder uitgewerkt. Daarnaast is dinsdag 8 september gestart met de verbouwing van het Bernard Vos Clubhuus. Daarmee wordt het gebouw ook klaargemaakt om al deze nieuwe activiteiten te kunnen herbergen.