Gezocht: nieuw lid jeugdhulp voor Wmo-raad

16-09-2015   0 reacties
Gezocht: nieuw lid jeugdhulp voor Wmo-raad

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) wil dat iedereen zo lang mogelijk mee kan doen in de maatschappij. Meedenken en praten over hoe we dat in Oost Gelre kunnen doen, gebeurt in de Wmo-raad. Daarin zitten op dit moment 12 vertegenwoordigers van groepen binnen de gemeente die te maken hebben met de Wmo, waarvan een namens de jeugd. Vanaf januari is de gemeente ook verantwoordelijk voor jeugdhulp, daarom willen we de Wmo-raad uitbreiden naar dertien leden.

Wij zoeken een nieuw lid

Met kennis van en/of ervaring met jeugdhulp

Bijvoorbeeld als ouder van een kind dat jeugdzorg heeft gehad. Of als oud-medewerker van een jeugdzorginstelling.

Wat doet de Wmo-raad?

De Wmo-raad komt 1 keer per maand bij elkaar. De Wmo-raad is voor de gemeente de formele gesprekspartner op het gebied van wonen, welzijn en zorg en geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het college van B&W op het terrein van de Wmo. Vragen die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld: Hoe zorgen wij ervoor dat iedereen in Oost Gelre zo lang mogelijk mee blijft doen? En dat kinderen die een extra steuntje in de rug nodig hebben dat krijgen? Dat ouderen naar hun soos kunnen blijven gaan en dat vrijwilligers hun werk met plezier blijven doen.                                                 

Vrijwilligersvergoeding

De leden van de Wmo-raad ontvangen een vrijwilligersvergoeding voor het bijwonen van elke Wmo-raadvergadering. Daarnaast vergoeden we natuurlijk reiskosten die gemaakt worden als er een congres etc. bezocht wordt.

Interesse? Reageren kan tot 16 oktober

Woont u in de gemeente Oost Gelre? En heeft u kennis en/of ervaring met jeugdhulp? En lukt het u om deze ervaring op een positief kritische, onafhankelijke manier in te zetten als lid van de Wmo-raad? Neem dan vóór 16 oktober  2015 contact met ons op.

Dat kan:

  • Schriftelijk: Stuur een brief naar de Wmo-raad Oost Gelre, Postbus 17, 7130 AA Lichtenvoorde. Vertelt u in die brief iets over uzelf en waarom u graag deel wilt uitmaken van de Wmo-raad.
  • Persoonlijk: Wilt u dat liever gewoon vertellen? Neem dan contact op met Carry de Vries, beleidsmedewerker Onderwijs, welzijn, zorg, tel. (0544) 39 35 58, [email protected] of Olaf Kleine (voorzitter Wmo-raad) tel. 06-57941901

Meer informatie

Lijkt het u wat, maar wilt u toch nog wat meer weten? Kijkt u dan voor meer informatie over de Wmo-raad en de Jeugdwet op onze site. Een afspraak maken kan natuurlijk ook. Of kijk op www.sameninoostgelre.nl