Gezond leven nu nog makkelijker met de AppStore van de GGD

12-05-2016   0 reacties
Gezond leven nu nog makkelijker met de AppStore van de GGD

Er zijn een enorm aantal apps te vinden over gezondheid. Apps met tips over opgroeien, apps met Mindfulnessoefeningen of apps die gericht zijn op afvallen en gezond eten. Hoe weet je nu welke app goed en betrouwbaar is? Welke app kun je het beste gebruiken? De GGD AppStore haakt in op deze enorme hoeveelheid aan apps en heeft verschillende apps beoordeeld en goedgekeurd. Alle apps in de GGD AppStore zijn voorzien van deze beoordeling.

Hoe werkt het?

Deskundige GGD professionals hebben de verschillende apps getest. De apps worden getoetst op gebruiksvriendelijkheid, functionaliteit, privacy, betrouwbaarheid en onderbouwing. In de Appstore van de GGD vind je onder diverse categorieƫn (zoals Lichaam, Psyche en Geluk) een beschrijving van de app. Je kunt de app ook meteen downloaden.

Welke apps zijn er?

Een voorbeeld van een app op het gebied van Psyche is bijvoorbeeld de VGZ Mindfulness coach. Deze app heeft een groot aanbod aan diverse Mindfulnessoefeningen die zijn ingedeeld op waar je bent (bijvoorbeeld in de trein) en hoeveel tijd je hebt. Zo kan je altijd een Mindfulness oefening doen op verschillende plekken.

Op het gebied van Lichaam vind je bijvoorbeeld de app 7 minute Workout Challenge. Met deze app kan je in 7 minuten twaalf oefeningen doen. De app begeleidt je in deze oefeningen, zodat je ze goed kunt uitvoeren.

Reviews

Vind je het leuk om ons een review te geven van een app die je via de GGD Appstore hebt gebruikt? Laat het ons dan weten! Mail je review of reactie naar [email protected].