Hartveilig wonen: wordt u onze 400ste vrijwilliger?

05-08-2015   0 reacties
Hartveilig wonen: wordt u onze 400ste vrijwilliger?

In 2013 is het project ‘Hartveilig wonen’ gestart. Hartveilig wonen bestaat uit een netwerk van vrijwilligers die kunnen reanimeren/defibrilleren. Daarbij wordt gebruik gemaakt van AED’s (Automatische Externe Defibrillators). Deze hangen, verspreid in Oost Gelre, bij scholen, winkels en buurthuizen. In twee jaar tijd is Hartveilig wonen uitgegroeid tot een netwerk van bijna 400 vrijwilligers en 38 AED’s. Daarmee zijn we bijna een Hartveilige gemeente.

Wat is een Hartveilige gemeente?

Hartveilig wil zeggen dat binnen de gemeente de AED's en vrijwilligers zorgen voor een dekkend netwerk. Dit houdt in dat binnen de afgesproken grenzen voldoende AED's aanwezig zijn en daarnaast voldoende mensen die met een AED kunnen werken en kunnen reanimeren. Hiermee kan binnen de eerste zes minuten hulp worden verleend. Dit om voor de komst van de ambulance de overlevingskansen te vergroten.

Stand van zaken

Op dit moment beschikt Hartveilig wonen in Oost Gelre over 368 vrijwilligers en 38 locaties waar een AED hangt. Er zijn nog 4 locaties nodig om Oost Gelre hartveilig te maken. Hierover zijn we in overleg met inwoners, zodat we op de juiste locaties de AED’s ophangen. We hopen in het najaar een Hartveilige gemeente te kunnen zijn!

Vrijwilligers zijn welkom!

In februari van dit jaar verwelkomden wij de 300ste vrijwilliger. In korte tijd hebben zich veel vrijwilligers aangemeld. Hopelijk kunnen we voor het eind van dit jaar onze 400ste vrijwilliger in het zonnetje zetten. Doet u ook mee? U kunt zich aanmelden via www.hartveiligwonen.nl.

Meer informatie

Voor meer informatie over Hartveilig wonen kunt u contact opnemen met projectleider Arjan de Brouwer, via mail: [email protected] of telefoon: (0544) 39 35 35.