Inloopmorgen in Lievelde in september gestart

17-12-2015   0 reacties
Inloopmorgen in Lievelde in september gestart

Op maandag 7 september vond in Lievelde de eerste inloopmorgen plaats in het Bernard Vos Clubhuus. “Na eerst de kat uit de boom te hebben gekeken, is de wekelijkse soos ‘Elkaar ontmoeten’ in Lievelde nu al niet meer weg te denken” aldus Clemens Nales, voorzitter KBO Lievelde.

Clemens vervolgt: “Iedere maandagmorgen starten we met een kopje koffie en bijpraten. Daarna worden er al snel koppeltjes gevorm die een kaartje gaan leggen. Verder zijn er een aantal mensen die bijvoorbeeld Rummikub spelen, maar ook een aantal die gezellig bij willen praten over het laatste nieuws en het wel en wee in Lievelde.”

Verbouwing

De verbouwing is inmiddels gestart. Zowel het invalidetoilet als de entree en garderobe worden vergroot, en beter toegankelijk gemaakt door automatische deuren. Ook wordt het bargedeelte uitgebreid, zodat hier een biljart kan worden geplaatst. Het buitenterrein wordt heringericht, zodat de toegankelijkheid voor minder validen verbeterd wordt en ook nieuwe activiteiten zoals jeu de boules mogelijk zijn.

Toekomst

Clemens vertelt: “Wij, de organisatie van de soos, zijn heel erg blij met de aanpassingen die worden gedaan. In de toekomst is het misschien mogelijk om een extra inloopmorgen of – middag aan het programma toe te voegen. Zo kunnen we nog meer inwoners van Lievelde deelgenoten laten zijn van het mooie “Elkaar ontmoeten”.

Deelname Sensire

Ook Zorggroep Sensire neemt deel aan de inloopmorgen. De wijkverpleegkundige is elke eerste maandag van de maand van 10.00 tot 10.30 uur in het Clubhuus aanwezig. Voor persoonlijke vragen aan haar is de bestuurskamer vrij gemaakt.

Inspelen op veranderende samenleving 

Als overheid vragen we aan de samenleving om mee te denken en vooral ook te doen, onder andere op het gebied van de Wmo en de participatie. Deze inloopmorgens passen daar heel goed bij, aldus wethouder Hoenderboom: “Een mooi initiatief, dat we als gemeente graag faciliteren. De gemeenschapszin staat voorop; de mens centraal. Goed dat dat in Lievelde zo wordt opgepakt. Dank aan de organisatie en al de vrijilligers die erachter zitten! Gelijksoortige initiatieven zijn ook in andere dorpen in onze gemeente al met succes gestart. Geweldig om te zien.”

Wekelijkse inloopmorgen Lievelde

De inloopmorgen wordt wekelijks georganiseerd op maandag van 10.00 tot 12.00 uur. Alle inwoners van Lievelde zijn welkom, jong en oud. De organisatie is in handen van KBO Lievelde, Zonnebloem Lievelde, Parochie Paulus Locatie Lievelde (RK Kerk Lievelde).