Kinderen tot 1.58 meter gratis naar de Zwarte Cross

13-07-2015   0 reacties
Kinderen tot 1.58 meter gratis naar de Zwarte Cross

Ook dit jaar kunnen kinderen tot 1.58 meter op vertoon van de bibliotheekpas (én onder begeleiding van een volwassene) gratis naar de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. De beroemdste Cross van Nederland vindt plaats van vrijdag 24 juli t/m zondag 26 juli 2015. Natuurlijk lezen de medewerkers van de Achterhoekse bibliotheken ook dit jaar weer voor in de voorleestent van het Blagenparadijs.

Voorleestent

In het ‘Blagenparadijs’, het deel van het festivalterrein dat voor kinderen de hemel op aarde is, staat de voorleestent van de Bibliotheek. Kinderen van alle leeftijden kunnen hier voorgelezen worden of heerlijk zelf een boek lezen. Ouders, opa’s en oma’s zijn er welkom voor tips en voorleesadviezen of om gewoon even bij te komen. Het Blagenparadijs is alleen toegankelijk voor volwassenen als ze begeleid worden door een kind en is daardoor een bijzondere plek op de Zwarte Cross. Elk kind dat zijn of haar bibliotheekpas bij de voorleestent laat zien krijgt een klein cadeautje.

‘Meet and greet’ met Kikker

Dit jaar kent de voorleestent een bijzondere gast. ‘Kikker’, uit de beroemde boeken van Max Velthuijs, zal het Blagenparadijs op zaterdag 25 en zondag 26 juli bezoeken. Om 13.30 uur en 16.00 uur kunnen kinderen op de foto met Kikker. Natuurlijk zal er dan ook voorgelezen worden uit de Kikkerboeken.