Klanttevredenheidsonderzoek onder inwoners met een voorziening vanuit de Wmo

11-06-2015   0 reacties
Klanttevredenheidsonderzoek onder inwoners met een voorziening vanuit de Wmo

De gemeente Oost Gelre vindt het belangrijk om te weten wat klanten vinden van het contact met de gemeente. Daarom voeren we een onderzoek uit onder inwoners met een voorziening vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De schriftelijke vragenlijst sturen we deze of volgende week aan ongeveer 600 inwoners met een Wmo-voorziening.
 
Wethouder Jos Hoenderboom: “Dit onderzoek is belangrijk omdat we graag willen weten wat de ervaringen van onze inwoners zijn met de geboden ondersteuning en diensten binnen de Wmo. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om hulp bij het huishouden, of een rolstoel of scootmobiel. Maar er zijn ook heel veel andere vormen van ondersteuning mogelijk. We hopen dat zoveel mogelijk inwoners die een vragenlijst ontvangen, deze ook invullen. Op basis van de resultaten kunnen we kijken hoe onze dienstverlening in de toekomst nog beter kan.”

Uitvoering onderzoek

Het onderzoek bestaat uit een schriftelijke vragenlijst waarin we vragen stellen over de ondersteuning die de inwoner ontvangt. De vragenlijst versturen we aan 600 willekeurig gekozen inwoners met een Wmo-voorziening in Oost Gelre. Onderzoeksbureau BMC voert het onderzoek voor ons uit. In september maken we de resultaten van dit onderzoek bekend.

Meer informatie

Voor meer informatie over het onderzoek of voor vragen over ondersteuning kunt u terecht bij het Wmo-loket, telefoonnummer (0544) 37 83 78 of e-mail [email protected].