'Leven op wieltjes' is op zoek naar jou!

13-10-2015   0 reacties
'Leven op wieltjes' is op zoek naar jou!

Heb jij een beperking en is omgaan met kinderen echt jouw ding?  Wil je kinderen graag iets leren wat ze hun leven lang bij blijft? Dan is dit echt iets voor jou! In Gemeente Oost Gelre en Gemeente Berkelland verzorgen wij gastlessen op basisscholen rondom het thema: leven met een beperking.

In Nederland wonen bijna zeventien miljoen mensen, waarvan er twee miljoen een beperking hebben. Deze mensen worden vaak gezien als zielig. Wij laten de kinderen graag zien wat mensen met een beperking allemaal kunnen, en hoe leuk hun leven nog steeds kan zijn! Dit doen we door theorie en praktijk te combineren, en zodoende de kinderen te laten zien wat het is om ‘anders’ te zijn.

Tijdens de gastlessen maken wij gebruik van Prezi en hebben wij het over onderwerpen als ‘wat is een handicap?’, vooroordelen, pesten, hulpmiddelen, sporten met een handicap etc.  We ondersteunen dit met behulp van afbeeldingen, filmpjes en spelletjes. In het praktijkgedeelte ervaren de kinderen zelf spelenderwijs hoe het is om blind of doof te zijn, of om in een rolstoel te zitten.

Wil jij ons team komen versterken?

Wij zoeken enthousiaste mensen die ons team willen versterken! Wij geven gemiddeld tussen de 15 tot 20 gastlessen per jaar, dat komt per vrijwilliger neer op ca. 1 tot 2 keer per maand. De gastlessen zijn altijd in de ochtend van ca. 9.00 uur tot 12.00 uur.

Heb jij er geen probleem mee om te vertellen over je beperking en werk jij graag met kinderen? Bekijk dan de advertentie op het vrijwilligersprikbord. Neem ook eens een kijkje op onze Facebookpagina ‘Leven op wieltjes’.