Mantelzorgcompliment 2015

30-03-2015   0 reacties
Mantelzorgcompliment 2015

Vanaf 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor de uitvoering van het mantelzorgcompliment. Wethouder Jos Hoenderboom: “Mantelzorg staat in onze gemeente op een hoog niveau, daar zijn wij trots op, maar we moeten er ook heel zuinig op zijn. In samenwerking met VIT-hulp bij mantelzorg geven we invulling aan de uitvoering van het mantelzorgcompliment.”

In Oost Gelre zijn veel mantelzorgers actief die vaak langdurig mantelzorgtaken uitvoeren. “We hebben er dan ook voor gekozen om de ondersteuning aan mantelzorgers te versterken. We doen dit onder andere door het uitbreiden van de respijtvoorzieningen. Respijtzorg biedt mantelzorgers de mogelijkheid hun zorgtaken tijdelijk aan een ander over te dragen. Ook ondersteunen we extra activiteiten voor jonge mantelzorgers. Zo helpen wij mantelzorgers direct om hun taak te verlichten.”

Attentie op de Dag van de Mantelzorg

Natuurlijk willen wij mantelzorgers jaarlijks in het zonnetje blijven zetten. Dat doen wij op de Dag van de Mantelzorg (10 november). Als blijk van waardering ontvangen mantelzorgers die zijn aangemeld bij VIT-hulp bij mantelzorg een attentie.

VIT-hulp bij mantelzorg

Wilt u een blijk van waardering geven? Meld uw mantelzorger dan aan bij de organisatie VIT-hulp bij mantelzorg. Zij organiseren in 2015 de Dag van de Mantelzorg en het mantelzorgcompliment. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor mantelzorgondersteuning? Dan kunt u ook bij VIT-hulp bij mantelzorg terecht: (0544) 82 00 00 (werkdagen van 9 tot 15 uur), [email protected] en www.vithulpbijmantelzorg.nl.