Nep-loverboyactie tijdens volksfeest in Winterswijk

02-09-2015   0 reacties
Nep-loverboyactie tijdens volksfeest in Winterswijk

De resultaten van een nep-loverboy-actie in Winterswijk zijn verontrustend. Dat zegt de gemeente. Ruim 70 procent van de meisjes die werden benaderd door een zogenaamde loverboy ging op de uitnodiging in. De actie werd gehouden tijdens het Volksfeest in het centrum van Winterswijk van vrijdag 28 augustus . De actie werd gehouden om jongeren ervan bewust te maken dat zij eenvoudig het slachtoffer kunnen worden van een loverboy.

"Wil je fotomodel worden?"

Ruim 60 meisjes tussen de 12 en 15 werden aangesproken door nep-loverboys en -girls op een manier zoals ook echte loverboys dat zouden doen. De acteurs probeerden de tieners over te halen om hun persoonlijke gegevens af te geven of om mee te gaan voor een fotoshoot. Van de meisjes die werden aangesproken door een vrouw ging ongeveer de helft op de uitnodiging in. Al na een paar minuten werden soms telefoonnummers uitgewisseld. Een aantal  meisjes waren zelfs bereid om met hen mee naar huis te gaan.

"Wij zijn hier van geschrokken, maar hadden het wel verwacht", vertelt Noortje Schuddebeurs van de gemeente Winterswijk. Zij heeft de actie vanuit de gemeente gecoördineerd. Naast de gemeente Winterswijk deden diverse andere instanties mee aan de actie, zoals IrisZorg en de politie. De nep-loverboyactie ís gericht op preventie. 'Doel is om de weerbaarheid van jongeren te vergroten'.

Voorlichtingscampagne

De nep-loverboyactie is de start van een voorlichtingscampagne, waarbij dit najaar alle derde klassen van de middelbare scholen in Aalten, Oost Gelre en Winterswijk worden aangedaan.