Nieuwe Wmo-raadleden zorgen voor nieuwe inbreng

03-03-2015   0 reacties
Nieuwe Wmo-raadleden zorgen voor nieuwe inbreng

Foto van links naar rechts: Olaf Kleine, Ikram Taouil-Aanannaz, Ton Goossens en Leo Lankveld
Nieuws uit de Wmo-raad Oost Gelre | Sinds begin 2015 kent de Wmo-raad Oost Gelre vier nieuwe leden, waaronder een nieuwe voorzitter. Hieronder stellen ze zich aan u voor.

Olaf Kleine

Mag ik me even voorstellen? Mijn naam is Olaf Kleine, 39 jaar en ik ben de nieuwe voorzitter van de Wmo-raad Oost Gelre. Zoals velen wellicht weten of reeds hebben ervaren is per 1 januari 2015 de gemeente verantwoordelijk voor een zeer groot deel van de zorg. Dit deel van de zorg is ondergebracht bij de Wmo.

De Wmo-raad zal oog houden op de menselijke maat en dat er niet alleen over geld gesproken wordt. Het is belangrijk dat de hulpbehoevende mensen de juiste zorg ontvangen. In de Wmo-raad hoop ik een belangrijke bijdrage te leveren aan goed afgestemde zorg voor de inwoners van Oost-Gelre.

Ikram Taouil-Aanannaz

Mijn naam is Ikram Taouil-Aanannaz. Samen met mijn echtgenoot en drie kinderen woon ik in Groenlo. Naast mijn parttime baan bij Iriszorg, ben ik ook lid van de Wmo-raad. Met maximale inzet en enthousiasme zet ik me in voor de belangen van alle inwoners van gemeente Oost Gelre. Ik vind het ontzettend prettig om mensen een steun in de rug te bieden, zodat iedereen op een fijne manier kan participeren in de samenleving.
Mijn uitdaging ligt vooral bij het betrekken van de nieuwe Nederlanders in onze maatschappij.

Als oorspronkelijke Brabander ben ik al aardig genesteld in Oost Gelre en ik hoop dat ik deze prachtige gemeente nog veel mag bieden.

Ton Goossens

Een van de nieuwe leden van de Wmo-raad is Ton Goossens, benoemd namens de stichting BOOG, Belangen Organisatie Oost Gelre. Een korte introductie.

Mijn leeftijd is 70 jaar en ik woon in Groenlo. Ik ben hier ook geboren en opgegroeid. Van 1970 tot en met 2009 was ik leraar aan het Marianum en vanaf 2010 ben ik bestuurslid van de stichting BOOG voor mensen met beperkingen en chronisch zieken. BOOG is dé organisatie in onze gemeente die opkomt voor de belangen van de mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.

Mensen met beperkingen willen graag volwaardig meedoen in de samenleving. Daarvoor zijn o.a. goede lokale voorzieningen nodig. BOOG werkt samen met de gemeente bij het inrichten van de openbare ruimte. Toegankelijkheid in de meest brede zin is een speerpunt van de organisatie.

Ik wil in de Wmo-raad vooral de belangen van deze doelgroep behartigen, maar ook de vele andere in de Wmo-raad vertegenwoordigde doelgroepen hebben mijn aandacht en belangstelling.

Leo Lankveld

Mijn naam is Leo Lankveld, geboren en woonachtig in Harreveld, Ik ben 58 jaar, getrouwd en we hebben samen twee kinderen en 2 kleinkinderen. Tot 1 januari 2013 heb ik gewerkt bij de plaatselijke Rabobank. Vanaf die tijd ben ik gaan nadenken wat ik tot mijn 67e jaar wilde gaan doen. Enerzijds kijk je hoe snel je weer aan het werk kunt en anderzijds hoe je iets terug kunt doen voor de gemeenschap. Het eerste doel is dat ik met ondersteuning van het UWV per 1 januari 2015 een eigen onderneming ben gestart: een adviesbureau voor verenigingen en stichtingen.

Het tweede doel las ik op de site van de gemeente Oost Gelre. Een vacature binnen de Wmo-raad. Na de sollicitatieprocedure ben ik gevraagd om zitting te nemen in de raad met als aandachtsgebied vrijwilligers. Door de veranderende regels binnen de Wet maatschappelijke ondersteuning weet ik dat dit voor veel mensen die hier mee te maken hebben veel onduidelijk is. Samen met de gehele Wmo-raad hoop ik met mijn achtergrond een steentje bij te dragen aan deze uitdaging voor de gemeente Oost Gelre.

Vergadering Wmo-raad

De eerstvolgende vergadering van de Wmo-raad is op maandag 9 maart. Onder de rubriek ‘Agenda’s’ verderop op deze pagina’s kunt u lezen welke onderwerpen er aan de orde komen. U bent van harte welkom!