Ondersteunende gesprekken voor mantelzorgers van mensen met een psychiatrische beperking

03-06-2015   0 reacties
Ondersteunende gesprekken voor mantelzorgers van mensen met een psychiatrische beperking

Preventieve Ondersteuning: hoe gaat het met u? | GGNet Preventie biedt (preventief) individuele gesprekken aan voor mantelzorgers die zorgen voor mensen met een psychiatrische beperking. Het doel van deze gesprekken is het voorkomen van overbelasting bij de mantelzorger door de zorg(en) voor hun naaste.

In de zorg voor mensen met een psychiatrische aandoening spelen familieleden een belangrijke rol. Niet alleen hebben zij invloed op het ziekteverloop van cliënten, ook maken deze familieleden het mogelijk dat zij (langer) thuis wonen. Voor de meeste mensen met langdurige psychiatrische problemen is de familie zelfs de belangrijkste zorgverlener. Passende ondersteuning van deze mantelzorgers is van belang, omdat zij een groot risico op overbelasting lopen.

Individuele ondersteunende gesprekken

Om dit te voorkomen, biedt GGNet de mantelzorgers individuele ondersteunende gesprekken aan. In (maximaal 6) gesprekken krijgt de deelnemer de gelegenheid zijn/haar verhaal te vertellen en handvatten om overbelasting te voorkomen. Aan de gesprekken zijn geen kosten verbonden.

Meer informatie en aanmelding?

Bent u mantelzorger van iemand met een psychiatrische beperking? En heeft u behoefte aan een gesprek? Neemt u dan contact op met:

GGNet Preventie
Tel: (088) 933 11 80
E-mail: [email protected]
Of kijk op www.ggnet.nl/preventie