Ontslagen TSN Thuiszorg betreffen niet gemeenten Oost-Achterhoek

23-04-2015   0 reacties
Ontslagen TSN Thuiszorg betreffen niet gemeenten Oost-Achterhoek

Deze week kon u in het nieuws lezen over de ontslagen bij TSN Thuiszorg. TSN is een thuiszorgorganisatie die ook in Oost Gelre huishoudelijke hulp aan cliënten levert. We kunnen ons voorstellen dat dit bij cliënten in Oost Gelre tot onrust leidt. De genoemde ontslagen betreffen echter niet de gemeenten in de Oost Achterhoek: Aalten, Oost Gelre en Winterswijk.

Huishoudelijke hulp in Oost Gelre

De gemeenteraad van Oost Gelre neemt op 19 mei een besluit over de huishoudelijke hulp in Oost Gelre in 2016. Het voorstel van het college is om de huishoudelijke hulp in de huidige vorm ook in 2016 te behouden. Wethouder Jos Hoenderboom: “We vinden het belangrijk om de tijd te nemen om alternatieven te onderzoeken. Dat kan met dit voorstel. Zo houden we ook onze kwetsbare inwoners goed in beeld.”

Alternatieven en mogelijkheden

De tijd in 2015 en 2016 gebruikt de gemeente om te kijken naar alternatieve mogelijkheden voor de huidige ‘hulp bij het huishouden’. De gemeente kijkt hierbij naar een mogelijke combinatie van hulp bij het huishouden en begeleiding. Daarnaast zoekt de gemeente naar alternatieven als het organiseren van een was- en strijkservice en een boodschappendienst. Daarbij zoekt de gemeente ook verbinding met de doelgroep van de Participatiewet: mensen die lastig aan werk komen. Bijvoorbeeld door een (licht) verstandelijke beperking of onvoldoende opleiding. Zij kunnen hier mogelijk een rol in gaan spelen.