Opening Plusklas Lichtenvoorde

13-10-2015   0 reacties
Opening Plusklas Lichtenvoorde

Na een jaar voorbereiding is het woensdag 14 oktober eindelijk zo ver: de bovenschoolse Plusklas Lichtenvoorde is dan een feit. Kinderen die meer nodig hebben op het gebied van hoogbegaafdheid kunnen vanaf dan terecht bij deze vorm van ondersteuning. Daarmee hebben de fuserende besturen van LiMa, Reflexis en Essentius de handen ineen geslagen en zijn ze Paraat (de nieuwe naam van de organisatie) voor de toekomst.

Alle kinderen moeten de aandacht krijgen die ze verdienen, zeker de kinderen die een uitzondering vormen en daardoor in de knel (dreigen te) komen. Hoogbegaafd zijn is vaak, ondanks de in deze context aardige woordspeling, geen Plus. Begrepen worden en de ander begrijpen levert nogal eens problemen op. Door op gezette tijden met ontwikkelingsgelijken in contact te komen, samen te werken en te delen, kun je vaak al veel van die problemen ondervangen. Meestal lukt dat prima alleen op de basisschool, maar soms is er meer nodig. Dat kan nu in de Plusklas die gehuisvest is in de St. Ludgerusschool en onder leiding staat van Jolanda Oonk en Christine Lageschaar. Zij krijgen op hun beurt weer ondersteuning van Karin Weijers, hoogbegaafdheidsdeskundige.

Met de komst van de Plusklas is een impuls gegeven aan het onderwijs aan hoogbegaafden binnen Oost Gelre. Er zijn als gevolg van deze start, diverse teams die zich door middel van een scholing meer verdiept hebben in de doelgroep. Het is overigens ook een voorwaarde om een kind te mogen plaatsen in de Plusklas: je zult als schoolteam de nodige bekwaamheid in huis moeten hebben. De kinderen verblijven immers slechts een woensdagmorgen in de Plusklas. De andere dagen heeft het kind nog steeds dezelfde vraagstelling en daar moet je als school op inspelen.

Wethouder René Hoitink en bestuurder Arno Lentfert van Stichting Lima zullen de eerste openingshandeling verrichten en een woordje tot de kinderen en medewerkers richten.