Uitbetaling tegemoetkoming € 120 zorgkosten aan inwoners met een Wmo-voorziening verlaat

19-03-2015   0 reacties
Uitbetaling tegemoetkoming € 120 zorgkosten aan inwoners met een Wmo-voorziening verlaat

Had u op 1 oktober 2014 een Wmo-voorziening van de gemeente Oost Gelre? Dan kunt u in 2015 een tegemoetkoming krijgen in de zorgkosten. U heeft hierover in december 2014 een brief ontvangen. U kon kiezen tussen een financiële tegemoetkoming van € 120 of een korting op de maandelijkse zorgpremie.

Niet iedereen heeft de bijbehorende antwoordkaart volledig of juist ingevuld. Ook hebben wij nog een aantal aanvullende gegevens nodig. Daardoor is de uitbetaling aan degenen die gekozen hebben voor een tegemoetkoming van € 120 verlaat.

Gekozen voor tegemoetkoming € 120? Dan ontvangt u een brief

Iedereen die in december een antwoordkaart heeft ingevuld en heeft gekozen voor de financiële tegemoetkoming van € 120, ontvangt half april een brief waarin we u om aanvullende informatie vragen. Als u de informatie aanlevert en deze informatie klopt, dan ontvangt u deze tegemoetkoming. De uitbetaling vindt eind april plaats.

Gekozen voor korting op de zorgpremie?

Heeft u gekozen voor een korting op de zorgpremie? Die aanvragen zijn allemaal verwerkt. De korting is ingegaan op 1 januari 2015.

Vragen? Neem contact op met het Wmo-loket

Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met het Wmo-loket. Dat kan telefonisch via (0544) 37 83 78 of door een e-mail te sturen naar [email protected].

_____________________________________________________________________________________________________

Waarom een tegemoetkoming zorgkosten?

De CER (Compensatie Eigen Risico) en de Wtcg (Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten) zijn afgeschaft. De gemeente Oost Gelre heeft het budget van deze regelingen met een korting gekregen. De gemeente zet dit budget in om inwoners (met Wmo-voorziening op 1 oktober 2014) in 2015 tegemoet te komen in de zorgkosten.