Voorlezen in Week van de Alfabetisering

02-09-2015   0 reacties
Voorlezen in Week van de Alfabetisering

Van 7 t/m 12 september is het de Week van de Alfabetisering. Het Bondgenootschap Geletterdheid Achterhoek, dat als doel heeft laaggeletterdheid in de Achterhoek tegen te gaan, besteedt daar dan aandacht aan. En dat is nodig: in de Achterhoek kunnen ruim 30.000 mensen niet goed lezen en schrijven. En dat maakt het moeilijk om zelfstandig te kunnen functioneren.

Voorleesmarathon met verhaal van Hans Keuper

Een van de activiteiten is de voorleesmarathon. Hiervoor heeft Hans Keuper een kort verhaal geschreven. Vrijwilligers lezen dat verhaal voor in zoveel mogelijk bedrijfskantines, wachtkamers van zorginstellingen, bibliotheken, scholen, cafés en restaurants. Vindt u het leuk om in een restaurant in onze gemeente naar het verhaal te komen luisteren? Kijk dan op onze website voor de locaties.

Opening Taalhuis

Daarnaast maakt het bondgenootschap op 11 september bekend welke Achterhoekse gemeente de meest duidelijke taal gebruikt in brieven. Dat gebeurt tijdens de opening van het eerste Taalhuis van de Achterhoek in Doetinchem. Een taalhuis is een plek waar laaggeletterden naar toe kunnen voor informatie en voor intakegesprekken. Hier worden allerlei activiteiten voor laaggeletterden georganiseerd. Er komen 3 taalhuizen in de Achterhoek, te weten in de bibliotheken van Doetinchem, Ulft en Eibergen (of Winterswijk).

Voorlezen in horeca Oost Gelre

Ook in verschillende restaurants in Oost Gelre wordt voorgelezen. Zodra de lijst compleet is, vindt u de exacte data en tijden op www.oostgelre.nl